Egyen, igyon, főzzön a hétvégén!

Ezen a hétvégén az evés-ivás-főzés iránt érdeklődőknek jó dolguk lesz, több programból is választhatnak, vérmérsékletük szerint.

Enni

Aki leginkább enni szeret, annak jó program a Restaurant Day. Ez leginkább egy hatalmas piknikre emlékeztet. A Finnországból induló mozgalomhoz idén eddig 28 budapesti/budapest környéki és négy vidéki helyszín csatlakozott. Azt, hogy mi hol van, ezen a térképen lehet megnézni, ez naprakészen frissül, itt felül, a find mezőbe kell beírni, mire vagyunk kiváncsiak (pl: Hungary vagy Budapest).

A fővárosban egyértelműen dominál a pesti belváros, a legtöbb helyszín itt lesz. Hárman a Margitszigetre jelentkeztek be, de találtunk egy óbudai és két újbudai helyszínt is. Egyelőre úgy tűnik, dominál az édességvonal, de óbudán például barbeque disznót ígérnek, a 11. kerületben pedig a finn nagykövetség előtt finn lazac leves lesz finn kenyérrel, 500 forintért.

Inni

Aki inkább az ivásra fókuszálna, annak irány a Pálinkafesztivál. Az esemény visszaköltözött a belvárosba, az Erzsébet téren lesz, és az idei megmozdulást a meggy évének szentelik, jelentsen ez akármit is. A napi belépőjegy 2 ezer forint, ezért egy kóstolópoharat kapunk. A bérlet 5500 forint, ez minden napra érvényes. Ha valaki úgy tervezi, odaköltözik, akkor vegye meg a négynapos bérletet a bónusz brigádnál a napi jegy áráért, de aztán nagyon vigyázzon a poharára, mert azt csak egyszer kap hozzá (és a teljes árú bérlethez is!).

Főzni

Akit a piacozás és a főzés nyűgöz le leginkább, az a megszokott, állandó helyeken kívül ellátogathat szombaton a Hunyadi térre, vasárnap a Szimplába.

Jópofa kezdeményezés a zenés piac a feltuningolt Hunyadi téren. A szombati piac kiegészítő programja a pavilonban 10-től fellépő kórus, akik a zenei aláfestést biztosítják a bevásárláshoz. A piac és a zene mellett jó a játszótér, és a környezet alkalmas rögtönzött piknikre is.

Szimpla termelői piacára lehet menni vasárnap, vagy elnyújthatja annyira a szombatot, hogy ebbe is belecsússzon. Itt nem csak árulnak mindenféle jót, de emellett van közösségi főzés is, az elkészült kaját rászorulók kapják meg.

Mustra