Bebukott az EU okos nőket reklámozó videója

Az Európai Unió reklámfilmet forgatott, mellyel arra kívánta ösztönözni a nőket, hogy válasszanak tudományos karriert – írja a buzzfeed.com. Sajnos a reklám leginkább a sztereotípiák erősítésére jó, ugyanis a klipben szereplő tudósnők mind miniszoknyás, hosszúlábú modellek, akik szemfestéket és rúzst gyártanak, pacsmagolnak miközben csábosan csücsörítenek. Ráadásul elvonják a klipben látható férfi nemű kutató figyelmét is a munkáról azzal, hogy feleslegesen riszálják magukat és egymás nyakába borulva röhögcsélnek.

A videót már leszedte az EU hivatalos oldaláról, de szerencsére kiszivárgott Youtube-ra, így a nőjogi aktivistáknak –és igazából mindenkinek, aki szerint egy nő több mint csinos kiegészítő– van mire vicsorogniuk. Nézzen csinos kutatónőket ön is, íme a videó: mert a tudomány csajos dolog!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.