6 őrülten bizarr kozmetikum

A gyantázástól a lézerezésig a nők ősidők óta a szó szoros értelemben megszenvednek a szépségért. Néhány hölgy még a teljesen undorító szélsőségekig is hajlandó elmenni a megszépülés kedvéért. Összeszedtük a hat legbizarabb szépészeti kezelést a világ minden tájáról.
Egy japán cég, a Nihon Sofuken barackos üdítő formájában dobta piacra folyékony sertés-méhlepényét. A több változatban kapható ital fiatalítja az arcbőrt, segíti az anyagcserét és állítólag gyógyító hatású. A barackos sertésitalból 30 ml 8,5 dollárba, 1900 forintba kerül.

A méhlepény, másnéven placenta sok mindenre jó. Intenzíven hidratáló hatású, A vitaminban gazdag, állítólag fokozza a sejtek megújulását és védi a bőrt a károsodástól, továbbá csökkenti a mély ráncokat és helyreállítja az arc egészséges ragyogását. Mindezt egy 30 ml-s EMK placenta arckrém 20500 forintért tudja biztosítani – Karda Bea, aki a lóspermát eddig se vetette meg, most talán erre is ráindul.

Placenta krém
Placenta krém

A Római Birodalomban gazdagai a portugáloktól importáltak vizeletet szájtisztítás, fogfehérítés és fertőtlenítés céljából, Kína déli részén pedig az újszülöttek arcát mosták le vele. Körülbelül 10 éve jelent meg H. Tietze könyve a vizelet gyógyító hatásáról, azóta jött újra divatba a vizeletterápia. A húgy ugyanis bizonyítottan gyulladáscsökkentő, hidratáló és bőrápoló hatású. Indiában, Kínában vagy Thaiföldön már bevett alternatív gyógyászati módszernek számít, hazánkban még nem indult el hódító útjára – pedig Medveczky Ilona pisivel szépül, tudjuk rég.

Vizeletterápia
Vizeletterápia

A vajas kezelés az etiópok egyik kedvenc szépészeti beavatkozása, az E vitaminban gazdag karité fa gyümölcséből kinyert shea vajat kenik magukra és addig ülnek meztelenül bekenve, míg a vaj teljesen el nem olvad a testükön. Szülés környékén a legnépszerűbb, mivel feszesebbé teszi a bőrt és megelőzi a terhességi csíkok kialakulását. De égési sebek, bőrallergia és száraz bőr ellen is javasolják.

Luxus fodrászszalonok legújabb őrülete a speciális bikasperma hajkezelés, ami állítólag jó a száraz hajra és hajregenereráló hatású. A londoni Knightsbridge negyedben található Hari's szalonban például egy 45 perces hajkezelés bikaspermával és katera gyökérrel megbolondítva 19 ezer forintba kerül.

Bikasperma hajpakolás
Bikasperma hajpakolás

Gésaként is kényeztetheti magát, a New York-i szalonokban már elterjedt madárürülék pakolással. A 180 dolláros, 41 ezer forintos kezelésen a fülemüle kakit ultraibolya lámpák alatt kiszárítják, összekeverik vízzel és a rizs lehántolt héjával, majd felkenik az arcra. A másnéven uguisu, vagy geisha kezelés garantálja a friss, puha arcbőrt. Ha nem akar New Yorkig utazni, de valami extrémre vágyik, próbálja ki itthon a vérszérumos arcfeszesítést, vagy a halpedikűrt, óriási dili lehet mindkettő!.

Fülemüle ürülék arcpakolás
Fülemüle ürülék arcpakolás
Oszd meg másokkal is!
Mustra