Így öltözzünk fel a reptérre

A reptéri átvizsgáláson rendre fennakad egy csomó ember. Egy biztos: mindenki csak addig morog türelmetlenül, míg nem ő az áldozat, akit egy bennfelejtett mandzsettagomb, fülbevaló, vagy fémmel merevített push-up melltartó miatt ízekre szednek.

A sokruhás téli vakáció esetén elszenvedett kellemetlenségek nagy részét azonban el lehet kerülni, ha van már némi tapasztalatunk, vagy ha figyelembe vesszük a Jezebel szakmai listáját, ami szerint a repülésre igenis fel kell készülni ruházatilag is, ha nem is úgy, mint Victoria Beckham vagy Lady Gaga teszi. Ezek most nem divattanácsok, első a kényelem – a sikkes utazás alapelemei itt megtekinthetők.

utazono

Tilos a fém: Pár ékszert, egy órát másodpercek alatt le tudunk venni a biztonsági ellenőrzés előtt: érdemes kevés ékszerrel, bizsuval utazni. Aki biztosan el akarja kerülni a vetkőztetést, azt is ellenőrizze, hogy nincs-e fémmerevítő a melltartójában.

Könnyen levehető cipő: Balerinacipő, mokaszin, bebújós csizma – a lényeg, hogy könnyen le lehessen rúgni, mert ma már minden reptéren levetetik a lábbeliket. Egy combközépig fűzős Marten’s az igazi szívás ilyenkor… és az is, ha az ember nem visel zoknit vagy legalább harisnyát, esetleg lukas, ami rajta van.

Réteges öltözködés: ez már csak a repülőben változó hőmérséklet miatt is fontos, de az ellenőrzésénél sem árt, ha könnyen le tudjuk fejteni magunkról a különböző rétegeket.

Tulajdonképp a lehető legészszerűbben kell felöltözni: a Jezebel nőknek kötött ruhát ajánl, macskanadrággal vagy harisnyával és egyszerű bokacsizmával. De vehetünk pólót, nagy kardigánt is, esetleg farmert, kasmírsálat, balerinát. Ez tulajdonképpen stílusosnak is számít. Biztonsági ellenőrzés szempontjából a kosztüm sem rossz választás, ha esetleg épp üzleti úton járunk. Férfiak sajnos nem kaptak a szerzőtől tanácsot, de talán ők is megfogadhatják a "kevés ékszer-farmer-pulcsi-sál" aranyszabályt, és az öltönyviselés sem tűnik problémásnak.

26

Ön hogy készül a repülésre? Odafigyel a biztonsági szempontokra, a kényelemre, vagy a divat az első?

Oszd meg másokkal is!
Mustra