A világ húsz legfájdalmasabb cipője

A galériában a nyitóképen látható játszócipőhöz méltó, és még kevésbé hordható cipők sorakoznak, de a hordhatóság tág fogalom. A világ húsz lehető legidétlenebb, leghordhatatlanabb és legviccesebb cipőit mutatjuk meg a képek között.

Ahogy minden ilyen furcsacipő-válogatásban, ebben is szereplő lótuszcipőcskék nagyon is valóságosak, Kínában még a XX. század elején is elő-előforduló, a lábujjakat a talp felé torzítva akár tízcentisre kötözött lábfejű nők cipői voltak.

Nekik nem a cipőjük, a lábuk volt kényelmetlen, de legalább nem tudtak messzire császkálni férjüktől, aki néhanapján az állandóan sajgó, torz lábfejből kialakult lyukkal szeretkezett.

A húsz cipő közül a nyitóképen látható lakkbalerina az egyetlen, ami nem kiállítási darab, valódi viseletnek szánták, bár feltehetően ebben sem fog senki elindulni egy futóversenyen. Hiába kortárs modell, a XIX. századból is maradtak fent hasonló cukiságok, a cipőfétisizmust sem a mi generációnk találmánya, sőt, nem is a dédié. Egyidős lehet a cipőkkel és lábfejekkel.

Ezt a két, nagyon is valóságos igényeket kiszolgáló szexcipőt leszámítva, a többi lábbeli csupa vicc, és játék, ártalmatlan művészi alkotások. Merüljön el a krokodilcipő, a lábfej nélküli cipő, a lábfej alakú cipő, a szöges cipő és még tizenhatfajta fájdalmas lábbeli látványában!

Mustra