A diétától könnyebb hízni, mint fogyni

Nincs új a nap alatt, ismét bebizonyították brit tudósok, hogy a szigorú diétáknak nincs értelme, sőt hizlalnak. A Jenny Craig fogyókúrás program orvosai által készített felmérésben 2000, 18 és 65 év közötti nő vett részt. 10-ből hatan jelenleg is diétáznak, 20%-uk pedig folyamatosan fogyókúrázik. 10-ből 1 ember viszont már első nap felhagy a speciális étkezési előírások betartásával, és 10 ember közül csak ketten tartanak ki 5 napnál tovább. A felmérés szerint a nők átlagosan 10 napig képesek tartani a diétát, vagy azért, mert a fogyókúra tudatától megugrik az étvágyuk, vagy azért, mert nem tudják korgó gyomorral tovább nézni a kollégák nassolását és nagy ebédeit. A legtöbb nő – ki gondolná – azért fog diétába, mert nem tetszik neki, amit a tükörben lát, de sokakat barátaik vagy családtagjaik figyelmeztetnek, ha már zavaró a hízásuk.

Nem tudni, miért, de a diétázók 40%-a nagyobb testsúllyal hagyja abba a fogyókúrát, mint amivel elkezdte, és ha ez mind nem lenne elég demotiváló, kiderült: az átlagos fogyókúrázó azonnal visszaszed 2 és fél kilót, amint lazít a diétán.

colorise stock114

„Nagy Britannia felnőtt lakosságának 61,4%-a túlsúlyos vagy elhízott. Az egészséges alkat elnyerése és megőrzése hosszú távú feladat.” – nyilatkozta kedden a Daily Mail-nek Dr. Ian Campbell, a Jenny Craig program egyik felelőse. „Sok nő szerint a diéta egyenlő az egészségetlen jojózással (azaz fogyási és hízási periódusok gyors váltakozásával - a szerk.), vagy a gyors hatást ígérő csodaszerekkel: ezeket választják a hosszú távú tervek és az egészséges étkezési szokások felvétele helyett. Sikeres súlycsökkenés csak úgy érhető el, ha nem kizárólag az étkezésre figyelünk, hanem globálisan gondolkozunk és a testünkre és lelkünkre is gondot fordítunk” – tette hozzá az orvos.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek