Ön is csal a fogyókúra alatt?

Egy brit felmérés szerint az ünnepek után fogyókúrázó nők közel egyharmada nem igazán tud lemondani a finom ételekről, ezért gyakran vétkezik – írja a Daily Mail. A megkérdezettek összesen 36 százaléka eszik titokban: van, aki az ágy alatt, van, aki a fiókban, van, aki a táskájában rejtegeti a tiltott nassolnivalót – derült ki a LighterLife felméréséből, amihez kétezer 16 és 65 év között nőt kérdeztek meg.

A program szóvivője szerint meglepte őket, hogy egy négy évvel ezelőtti felméréshez képest mennyit romlott a helyzet: „Tíz nőből négy kísértésbe esik, amikor a partnere valami finom ételt eszik a szeme láttára, és negyedük csábul el, ha egy menő étteremben eszik. Ha segíteni akar a barátnőjén vagy a feleségén, akkor nagyon figyeljen rá este 11 és hajnali 3 óra között, ugyanis a legtöbben ekkor nassolnak” – tette hozzá LighterLife munkatársa. Négy évvel ezelőtt egyébként a nők 61 százaléka diétázott, most a 85 százalékuk akar ily módon lefogyni, és általában nyolcszor próbáltak már életükben megszabadulni a felesleges kilóktól.

colorise stock114

A megkérdezettek 28 százaléka bevallotta, hogy csak egy napig bírta a diétázást, háromnegyedük pedig csak egy hétig figyelt oda arra, hogy mit eszik. Egyúttal kiderült az is, hogy hat nőből egy hetente egyszer vétkezik, tízből egy pedig minden második illetve harmadik napon eszik valami olyasmit, amit nem lenne szabad. A nők ötvenhárom százaléka állította azt, hogy az étel fontosabb számukra a szexnél. Négy évvel ezelőtt a megkérdezettek csupán 31 százaléka volt ezen a véleményen. Legtöbbjük számára egyébként a csokoládé és egyéb édességek bírnak komoly csáberővel. Tíz nőből nyolc egyébként megbánta azt, hogy egészségtelen ételt tömött magába, és 36 százalék inkább kidobta az ominózus ételt, hogy ne egyen belőle többet. Tíz fogyókúrázóból négy hazudott, mert szégyellte magát, és többen gyorsétkezdékben vettek ételt, hogy a barátok, családtagok és munkatársak ne vegyék észre, hogy mire adták a fejüket. Sokan egyébként hangulatjavítóként tekintenek az ételekre, és azért esznek, hogy jobb kedvük legyen.

Ön hányszor vétkezett fogyókúrázás közben, és mikor esett kísértésbe?

Oszd meg másokkal is!
Mustra