Kate Moss rövidnadrágban látná a Topshopos nőket

Kate Mosst – és leginkább tervezőcsapatát – az ötvenes évek amerikai, és hatvanas évek francia divatja ihlette meg, amikor közösen dolgozni kezdtek a modell nevével jelzett új kollekción a Topshop számára. A brit márka, amelynek hazai jelenlétét oly sok tejvaj-olvasónk hiányolja teljes joggal, már második éve dolgozik a modellel. Az első Kate Moss-cuccok 2007 áprilisában jelentek meg a londoni Oxford streeten, és olyan tömeghisztériát okoztak, hogy az elvetemültebb rajongók hét órán át is képesek voltak nyitásra várva az üzlet ajtaját bámulni. Cserében elsőként kaparinthatták meg a modell legjobb kreációit. Mit sem vesztettek kamaszos lendületükből a rajongók az elmúlt két évben, valahányszor elkészültek az új Kate Moss ruhák, a tömeghisztéria megismétlődött.

 
A legutolsó – a Hello magazin által vintage kollekciónak titulált – nagyon színes tavaszi és nyári ruhákat, szexi farmermídereket és rövid nadrágokat is várták a vásárlók. A milliárdos Sir Philip Green tulajdonában álló Topshop is híve a gyors megoldásoknak, a kollekció darabjait a nyitásig megjelentetik a honlapjukon, ahol nemcsak Kate Moss testén, de szimpla tárgyfotókon is meg lehet nézni azt, mit hagy ki, aki nem várakozik eleget az üzlet előtt. Az lovaggá ütött, 59 éves vállalkozót és a vezetése alatt álló Arcadia Groupot annak idején meglepte a Kate Moss-kollekció példa nélküli sikere, és azóta is igyekeznek jó minőségű ruhákat készíteni úgy, hogy az árakat nem emelik. A márkát több támadás érte már amiatt, hogy ezt csak úgy tudják elérni, hogy kizsigerelik a kollekcióikat készítő alkalmazottakat.

A The Sunday Times című londoni lap 2007 nyarán cikkezett arról, hogy a divatmárka mauritiusi beszállítója gyakorlatilag éhbért fizet a Kate Moss-kollekciókat gyártó vendégmunkásoknak. Számításaik szerint a Madagaszkártól keletre fekvő szigetállamon ázsiai vendégmunkások százai készítik a brit modell saját tervezésű ruháit úgy, hogy hetente hatszor 12 órát dolgoznak és még 4 fontot (akkori árfolyamon 1490 forint) sem keresnek naponta. Philip Green vizsgálatot rendelt el az ügyben, de azt már nem követték a lapok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra