Rózsaszín tincsekkel és hajadományozással a mellrák ellen

A Mellrák Elleni Küzdelem Hónapjának apropóján a Pink Hair for Hope szervezettel karöltve több száz amerikai fodrászszalon bíztatja arra vendégeit, hogy szolidaritásképpen tűzzenek rózsaszín póthaj-tincseket hajukba. A vendégek tincsenként $10-ral tudják így támogatni a rák ellenszeréért folytatott kutatásokat, arról nem is beszélve, hogy a celebek körében is népszerű pink tincsek ráadásul jól is néznek ki.

Példának okáért: Nicole Ritchie kutyája is rózsaszínben szaladgál!

 

Október világszerte a Mellrák Elleni Küzdelem Hónapja, ilyenkor még koncentráltabban foglalkoznak az érintett szervezetek a témával. A hangsúly hagyományosan a rák ellenszeréért folytatott kutatásokon van, illetve a korai felismerés és a szakszerű tájékoztatás fontosságán. Számtalan cég fejezi ki ilyenkor szimpátiáját az üggyel kapcsolatban adományok, kampányok formájában. Az Avon köztudottan a mellrák elleni küzdelem egyik bástyája Magyarországon is, de az ügyet szimbolizáló kis rózsaszín szalag például az Estée Lauder-hez köthető.

(Fotó: Northfoto)

A haj különösen fontos szerepet kap a kampányokban, ugyanis sok betegnek kihullik a haja a kemoterápiától, a minőségi, emberi hajból és nem műhajból készült parókák azonban ritkák és épp ezért drágák is. Számos non-profit szervezet foglalkozik hajadományok gyűjtésével, de a Pantene Beautiful Lengths elnevezésű kampánya is jó példa erre, melynek egyik fő támogatója Hillary Swank. A pénzadományoknál sokkal személyesebb gesztus, amikor valaki saját hosszú tincseivel kötelezi el magát az ügy mellett. A hosszú hajú adományozók gyakran tömeges hajvágó akciók keretében szabadulhatnak meg tincseiktől, abban a tudatban, hogy ezzel valóban segítenek valakin. Nálunk ilyen haj-adományozó akciók sajnos még nem léteznek. Ha azonban lenne rá lehetőség, hogy hosszú tincseit rákbetegeknek adományozza, Ön megtenné?

Oszd meg másokkal is!
Mustra