Divathírhármas: zöld cipők, olasz mangalicák, Jethro Cave

1. A képen látható cipő még nem zöld. A gyártó azonban - az amerikai Payless - nemrégiben bejelentette, hogy indít majd egy "zöld" márkát is, aminek keretében csakis bio-alapanyogból készített lábbeliket árusítanak majd a legfrissebb trendek szerint divatosnak számító fazonokban. Persze az ötlet távolról sem forradalmi, hiszen mi is írtunk már éppen eleget újrahasznosított és egyéb öko-termékekről, mindenesetre a tömegtermelésben a Timberlanden kívül nem igazán jelentkezett még senki ilyen áruval. Eszerint a híradás szerint a környezetvédő lábbelik piaci részesedése ennek megfelelően továbbra sem éri el a 4%-ot, ezen szeretne változtatni a Payless. A tervezett márkának nincs neve egyelőre, viszont azt már tudni lehet, hogy a zöld cipők mindössze 30 dollárba, azaz kb. 5500 forintba fognak kerülni.

Van még két hírünk, az egyik Olaszországban turnéra készülő mangalicákról, a másik pedig egy modellnek állt androgün celebgyerekről.

2. A Slow Food egy Olaszországban indult szervezet, amely abból az alkalomból alakult a '80-as években, hogy McDonald's éttermet akartak nyitni Rómában a Spanyol lépcső mellett. A gyorsétkezéssel szembeszálló olaszok azóta világszervezetté nőtték ki magukat, és kétévente Salone del Gusto néven megakiállítással agitálnak, ételeket mutatva be a világ minden tájáról. Olyan gazdaságtalan, helyhez kötött különlegességeket, amelyeket talán a "kihalás" veszélye fenyeget a gyorsétkezésnek köszönhetően. A Slow Food következő kiállítása most október 23-án kezdődik Torinóban, és bár a 250 meghívottból 150 hazai lesz (azaz olasz), Magyarország is képviselteti majd magát. A mi standunkon mangalica-termékek lesznek kaphatók, egyenesen a Kiskunságból. Amerika után tehát Olaszországot is meghódítani készülnek a göndör disznók.

3. Nyilván sokan lesznek olyanok olvasóink között, akik hallottak már Jethro Cave-ről, de itt nálunk még nem volt szó róla, úgyhogy ő lesz mára a harmadik hír. Az ifjú modellfiúval kapcsolatban egyetlen lényeges tudnivaló van: apukáját Nicknek hívják. Nézegessen képeket Jethróról (aki apja egyik kedvenc együtteséről kapta a nevét) mondjuk itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek