Kóc és cici a magyar-francia divatfőiskola bemutatóján

A hétvégén a Modart francia divatfőiskola budapesti és párizsi diákjainak bemutatóján jártunk egy elegáns budai hotelben. Jól éreztük magunkat, mert volt minden a hordhatótól a lukacsos-szívószálbólösszeszerelt-cicivillantósig, és azért is, mert a tejben-vajban témái között búvópatakként fel-felbukkanó botránykövek közül is szembejött jónéhány. Tapasztalatainkat, azaz az új és a kevésbé új trendeket pontokba gyűjtve foglaljuk össze a hajtás után, persze képestül.

1. Nem csak szerintünk divat a bokacsizma, a kötött és a masni, hanem a magyar-francia divatfőiskolások szerint is. Volt belőlük bőségesen a bemutatón.

2. Divat továbbá a némileg Amy Winehouse fején látható szénaboglyára emlékeztető kóctorony is, bár a vattacukor-frizurából minden esetben kilógótt néhány kiegyenesített tincs is.

3. A kiegészítők terén a túlméretes nyakláncok hívták fel magukra a figyelmet, de még ezeknél is nagyobb sikert arattak a mellkason viselt, katonai kitüntetést mintázó... katonai kitüntetések. Szigorú és szexi, akkor is, ha nem igazi! Persze ennél már csak az szexibb, amikor nincs is hely a kérdéses területen kitüntetéseknek (lásd a fenti kép jobb oldali piros ruháját).

4. És persze egy divatbemutató attól izgalmas, ha a tervezők fantáziája el-elkalandozik valamennyire nem csak a hétköznapoktól, hanem akár a realitástól is. Ennek jegyében készülhetett az összetört CD-vel díszített szoknya vagy a szívószálakkal megtűzdelt estélyi.

Oszd meg másokkal is!
Mustra