Nem főbűn a vacsora utáni nassolás

"Nem feltétlenül a legjobb dolog, ha este hét után már nem eszünk semmit" - állítja a Park Avenue Nutrition & Spa szakembere, Lisa C. Cohn.  A mindenki által kipróbált, "este már egy falatot sem"- diéta hátránya ugyanis, hogy lefekvés előtt még közvetlenül ránk jön a farkaséhség.

"Belefér még 2, 2 és fél órával a lefekvés előtt, ha megeszünk 100 kalóriát. De az ne csoki vagy valami extra zsíros, cukros dolog legyen. Pár szem dió, mogyoró, szőlő vagy sovány sajt nem tartozik a főbűnök közé. De fontos, hogy meg tudjunk állni. Akik rendszeresen este nyolc után esznek, azok ugyanis sokkal nehezebben fogynak, sőt gyakran híznak is. Az egyetlen alkalom, amikor belefér a nyolc utáni vacsorázás, ha estig gyötörjük magunkat az edzőteremben és csak akkorra jutunk el oda, hogy megvacsorázzunk. De még az ilyen esetekben is figyelni kell arra, hogy mit eszünk. Hal, csirke és sok zöldség, egy kis olívaolajjal. Ez a maximum.  Ha telitömjük magunkat, egyrészt hízunk, mert már nincs a szervezetnek lefekvésig ideje ledolgozni a bevitt kalóriát, másrészt szinte biztos, hogy egy óriási steak vagy egy csirkepaprikás után rosszabbul alszunk majd. Pár szem erdei gyümölcs vagy egy kis pattogatott kukorica viszont kifejezetten jót tesz az alvásnak.

A lefekvés előtti zabálás viszont továbbra is tilos. A legtöbben ezzel rontják el a diétájukat. Inkább feküdjünk le aludni, ha úgy érezzük, hogy legszívesebben felfalnánk az egész hűtő tartalmát”- nyilatkozta Lisa C. Cohn dietetikus az MSNBC-nek.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek