A konzervnyitás igazi piszkos munka. Hiába próbálsz odafigyelni, az a fránya paradicsomszósz vagy a lé, amiben a bab ázik, valahogy mindig kifröccsen, kisebb-nagyobb rumlit hagyva maga után. Az ember ilyenkor általában azon igyekszik, hogy feltörölje a tócsát, de közben megfeledkezik a konzervnyitóról, melynek apró alkatrészeibe beleszáradnak a szósz maradványai. Az Apartment Therapy szerint ez otthonos környezetet teremthet a baktériumok számára, amelyek a konzervnyitó következő használatakor az ételbe juthatnak.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
A zsírpapír a megoldás
Az apró szennyeződéseket egy szivaccsal nem feltétlenül lehet elérni, némi zsírpapír segítségével viszont könnyedén orvosolhatod a problémát. Ha átfuttatod a fogaskerekek között, eltávolíthatod a barázdák közé ragadt szennyeződéseket, ráadásul ezzel a konzervnyitó működését is olajazottabbá teheted. Csak kövesd az alábbi lépéseket:
- Tépj le egy nagyjából 10 centi széles darabot a zsírpapírból.
- Hajtsd félbe széltében és hosszában is.
- Csíptesd a papír hosszabbik felét a konzervnyitó fogaskerekei közé, majd menj végig vele mindkét oldalán.
- Másodszorra is hajtsd félbe a papírt hosszában, aztán újra fuss át rajta a konzervnyitóval mindkét oldalán.
- Folytasd egészen addig, amíg már nem jön le több szennyeződés a papírról. Ha túlságosan elkoszolódna, tépj le egy új lapot hozzá.
Ha ezt beépíted a rutinodba, a későbbiekben még egyszerűbb dolgod lesz! A konzervnyitó helyes használatáról egyik korábbi cikkünkben írtunk.