Így süsd ropogósra a bacont a sütőben

A bacont ugyan a serpenyőben is ropogósra lehet sütni, de egyszerre csak korlátozott mennyiség fér el benne, a szeletek forgatásához végig ott kell állni mellette, és gyakran a kifröcsögő zsírral is meg kell küzdeni.

A CNET szerint a sütős technika ezzel szemben jóval kényelmesebb és egyszerűbb, nem jár akkora rumlival, ráadásul finom, ellenállhatatlanul ropogós bacont eredményez, ami még csak nem is tocsog a zsírban. Ennél többet egyetlen baconrajongó sem kívánhat! Máris mutatjuk, pontosan mit kell tenned.

A tökéletes bacon titka

A ropogós bacon elkészítéséhez csupán egy sütőtálcára vagy serpenyőre, egy sütőrácsra és némi alufóliára vagy sütőpapírra lesz szükséged. A teendőd a következő:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. (Ezt a lépést akár ki is hagyhatod, de ha már nagyon korog a gyomrod, így előbb végezhetsz.)

2. Béleld ki a sütőtálcát alufóliával vagy sütőpapírral. Ettől nem lesz finomabb a bacon, viszont könnyebben feltakaríthatsz utána.

Nem fogsz tudni leállni vele!
Nem fogsz tudni leállni vele!gresei / Getty Images Hungary

3. Tedd a sütőrácsot a sütőtálca tetejére és fektesd rá a baconszeleteket. Nem baj, ha közel vannak egymáshoz, mert sütés közben úgyis összezsugorodnak. A rácsnak hála a levegő szabadon járhat a szeletek között, a zsír pedig nem képez tócsákat, hanem lecsoroghat alulra.

4. Légy türelemmel! Ha igazán ropogósan szereted a bacont, nagyjából 18-20 percre lesz szükség, mire késznek nyilváníthatod. Egyébként már 15 perc körül is ránézhetsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

5. Vedd ki a tálcát a sütőből, várj pár percig, hogy a bacon kihűljön egy kicsit, majd ragadj csipeszt és szedd ki a tányérodra. Mivel a zsír lecsöpögött róla, nem is kell alá papírtörlőt tenned.

Jó étvágyat! Ha már ennyire érdekel a bacon, alábbi cikkünkre kattintva megismerkedhetsz előállításának rejtelmeivel is:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek