Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

Kifog rajtad ez a látszólag egyszerű konyhai feladat? Mutatunk egy módszert, amivel végre neked is menni fog!

A tojáselválasztó nem az a tipikus eszköz, ami megtalálható egy átlagos háztartásban, ezért az emberek mindenféle trükkös módszerekhez folyamodnak a művelet végrehajtásához. Vannak például, akik egy üres műanyag palackkal „szippantják fel” a sárgáját, míg mások a kettétört tojáshéjjal próbálják kihalászni egyiket a másikból. A Lifehacker számos sikertelen kísérlet és tönkretett tojássárgája után állapította meg, hogy a legkönnyebb és leggyorsabb megoldás igazából az, ha a puszta kezedet használod.

Markold fel!

A teendőd a következő. Törd fel a tojást egy lapos felületen, válaszd ketté a héját az alábbi videóban látható módon, engedd bele a tartalmát egy kis tálkába, majd emeld ki belőle a sárgáját a markodban fogva, és hagyd, hogy a fehérje lecsöpögjön az ujjaid között. Igen, ezzel meg is vagy! A sárgáját tedd az egyik tálba, a fehérjét a másikba, és felejtsd el, hogy voltak idők, amikor máshogy csináltad.

Még valami: a művelet előtt és után ne felejtsd el alaposan megmosni a kezed. Legalábbis ha nem akarod, hogy meggyűljön a bajod a bacikkal. Nem érted, hogy miért egy lapos felületen kell feltörni a tojást, miközben te világéletedben a serpenyő vagy a tál szélét használtad erre a célra? Hát ezért:

Oszd meg másokkal is!
Mustra