Így őrizd meg otthon a rendet – 4 tipp!

Ha a díszpárnákat a kanapén jól rendezzük el, valószínűleg sosem veszi észre senki, hogy a salsa szósz a kárpitra cseppenve foltot hagyott. Vannak azonban ennél sokkal feltűnőbb helyei is a lakásnak, amiket a következő tippek segítségével könnyedén rendben tarthatsz.

Nincs idő összehajtogatni a tiszta ruhákat? Nem baj, zárt szekrényajtók mögött senki sem látja, hogy csak be vannak hajítva a polcra. Ez a szerencsésebb eset, azonban vannak olyan házimunkák, amelyek elhalasztásával pár napon belül eluralkodhat a káosz a lakásban. Az Apartment Therapy listázta, hogy mire figyelj, ha ezt el szeretnéd kerülni.

Száradás után egyből hajtogass!

Ha sípol a szárítógép, vagy biztos vagy benne, hogy megszáradtak a kiteregetett ruhák, ne várj még egy napot, mielőtt összehajtogatod azokat. Előfordulhat, hogy a következő napon is mosnál egyet, így a már száraz ruhák végül egy kupacban végzik. Azonban, ha rögtön összehajtogatod azokat, amint lekerülnek a szárítóról, sok esetben a vasalást is megelőzheted. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a mosógépben se hagyd órákig a ruhákat, akkor sem, ha utálsz teregetni.

Cipőket a helyükre!

Főleg akkor jelent kihívást, ha gyerekekkel élünk együtt, de az előszoba összképén rengeteget javít, ha a levetett cipők nem összevissza, hanem valamilyen rendszer szerint sorakoznak. Amellett, hogy esztétikailag mennyit dob a lakáson, közlekedni is sokkal könnyebben lehet, ha nem kerülgetünk folyton fél pár cipőket, sőt így kisebb az esély arra is, hogy a kedvenc cipőnk fele eltűnne a szekrény alatt.

Tényleg csak egy kis odafigyelésre van szükség
Tényleg csak egy kis odafigyelésre van szükségPeopleImages / Getty Images Hungary

A mosogatást sem éri meg elhalasztani

A legkényelmesebb, ha mosogatógépet használunk, ám akkor sem kell kétségbeesni és órákat állni a mosogató mellett, ha kézzel szoktunk mosogatni. A lényeg: törekedj arra, hogy ne gyűljön fel rengeteg tányér és pohár a mosogatóban. És nem csak azért ne, mert nem túl szép látvány. A rendszeres mosogatással a mosogatótálca tisztaságát is könnyebb megőrizni, és a szombat délelőttöd sem arra fog elmenni, hogy a hét során a koszos edényekből épített tornyot felszámold.

Tiszta pultok, tiszta asztalok

Senki sem szereti az asztalon vagy a pulton a ragacsos foltokat kerülgetni. És valószínűleg sokan nem is számítunk rá, amikor leülünk az asztalhoz a házi feladatot vagy valamilyen postai feladványt megírni. Annak érdekében, hogy ilyenkor ne érjen kellemetlen meglepetés, tartsunk elöl törlőkendőt vagy rongyot, hogy a kifröccsenő, lecsepegő szennyeződéseket azonnal fel tudjuk törölni. Így sokkal kevesebb időt is vesz igénybe a takarítás, mintha megvárnánk, míg a foltok annyira odaszáradnak a felületre, hogy már csak a spakli segít.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek