Ezek a legfrissebb szőrtelenítési trendek itthon és a nagyvilágban

A legtöbb nő az utolsó pillanatig vár vele, és túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba menjen gyantáztatni.

A Braun egy globális felmérés keretében európai, amerikai és ázsiai nőket kérdezett szépségápolási szokásairól. Így derült fény arra is, hogy a világ nőinek napi rutinjába az otthoni szőrtelenítés (76%) éppúgy beletartozik, mint az arc hidratálása (78%), a sminkelés (71%) vagy a test hidratálása (70%).

Az oroszok az alkarjukra kényesek

A szőrtelenítés során a nők elsősorban a lábaikat (96%) és bikinivonalukat (93%) kezelik, a legkevésbé pedig az arcukon (38%) és kezeiken lévő (43%) szőrszálak foglalkoztatják őket. Érdekesség, hogy a célterület prioritását a nemzeti hovatartozás is befolyásolja. Miközben Oroszországban szinte minden nő (99%) szőrteleníti az alkarját, addig osztrák, svájci és német társaiknak csak kevesebb mint a fele (47%) teszi meg ugyanezt.

Azok a nők, akik otthon szőrtelenítenek, legalább hetente egyszer epilálnak vagy borotválkoznak (61%), 41 százalékuk viszont havi rendszerességgel szépségszalonba jár, hogy gyantáztasson.

shutterstock 220912123
Fotó: Shutterstock

Fontos, hogy ne fájjon

A felmérésben megkérdezett nők számára a szőrtelenítésnél a hosszan tartó hatás (84%), a kényelem (83%), illetve az állandó hozzáférhetőség (83%) a legfontosabb szempont. Meg az is, hogy a művelet ne fájjon (73%). Ilyen téren az ázsiai országok lakói támasztják a legmagasabb elvárásokat: 89 százalékuknak a hosszan tartó hatás és fájdalommentesség egyaránt lényeges.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a nők többségével (93%) rendszeresen előfordul, hogy az utolsó pillanatra hagyja a beavatkozást. Ez különösen az orosz nőkre jellemző, míg a másik végletet a brit és az ázsiai szőrtelenítők képviselik.

Otthon, édes otthon

A megkérdezettek között nemzetközi szintű egyetértés bontakozott ki abban, hogy a szőrtelenítésen otthon a legjobb túlesni: 44 százalékuk egy hónapban többször borotvát használ, és epilátort, vagy IPL-t (41%) csak ritkábban. A megkérdezettek 15 százaléka hozzátette, hogy az utóbbi kezelést inkább a szépségszalon munkatársaira bízzák.

Az idő pénz, és ez a szőrtelenítésre levetítve sincs másként. A válaszadók 51 túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba járjon, 56 százalékuk pedig anyagi megfontolásból tekint el ettől.

shutterstock 349277321
Fotó: Shutterstock

Így fogj hozzá

Ha te is az otthoni epilálást részesíted előnyben, hallgass dr. Tamási Béla bőrgyógyászra, aki sorra vette a legfontosabb aranyszabályokat. Most át is adjuk neki a szót:

"Száraz epiláláshoz a bőrnek tisztának és száraznak kell lennie, tehát előtte mosakodás javasolt, ami egyébként a bőrt és a szőrszálakat is felpuhítja. Az epilátort derékszögben kell tartani a bőr felszínére, és a szőr növekedési irányával ellentétesen kell mozgatni, így a leghatékonyabb. Mivel epilálás után közvetlenül és néhány órán át a bőr irritált lehet, javasolt mindig egy nappal azelőtt epilálni, hogy ”valahol megmutassuk" az éppen szőrtelenített testrészt."

Mustra