Ezek a legfrissebb szőrtelenítési trendek itthon és a nagyvilágban

A legtöbb nő az utolsó pillanatig vár vele, és túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba menjen gyantáztatni.

A Braun egy globális felmérés keretében európai, amerikai és ázsiai nőket kérdezett szépségápolási szokásairól. Így derült fény arra is, hogy a világ nőinek napi rutinjába az otthoni szőrtelenítés (76%) éppúgy beletartozik, mint az arc hidratálása (78%), a sminkelés (71%) vagy a test hidratálása (70%).

Az oroszok az alkarjukra kényesek

A szőrtelenítés során a nők elsősorban a lábaikat (96%) és bikinivonalukat (93%) kezelik, a legkevésbé pedig az arcukon (38%) és kezeiken lévő (43%) szőrszálak foglalkoztatják őket. Érdekesség, hogy a célterület prioritását a nemzeti hovatartozás is befolyásolja. Miközben Oroszországban szinte minden nő (99%) szőrteleníti az alkarját, addig osztrák, svájci és német társaiknak csak kevesebb mint a fele (47%) teszi meg ugyanezt.

Azok a nők, akik otthon szőrtelenítenek, legalább hetente egyszer epilálnak vagy borotválkoznak (61%), 41 százalékuk viszont havi rendszerességgel szépségszalonba jár, hogy gyantáztasson.

shutterstock 220912123
Shutterstock

Fontos, hogy ne fájjon

A felmérésben megkérdezett nők számára a szőrtelenítésnél a hosszan tartó hatás (84%), a kényelem (83%), illetve az állandó hozzáférhetőség (83%) a legfontosabb szempont. Meg az is, hogy a művelet ne fájjon (73%). Ilyen téren az ázsiai országok lakói támasztják a legmagasabb elvárásokat: 89 százalékuknak a hosszan tartó hatás és fájdalommentesség egyaránt lényeges.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a nők többségével (93%) rendszeresen előfordul, hogy az utolsó pillanatra hagyja a beavatkozást. Ez különösen az orosz nőkre jellemző, míg a másik végletet a brit és az ázsiai szőrtelenítők képviselik.

Otthon, édes otthon

A megkérdezettek között nemzetközi szintű egyetértés bontakozott ki abban, hogy a szőrtelenítésen otthon a legjobb túlesni: 44 százalékuk egy hónapban többször borotvát használ, és epilátort, vagy IPL-t (41%) csak ritkábban. A megkérdezettek 15 százaléka hozzátette, hogy az utóbbi kezelést inkább a szépségszalon munkatársaira bízzák.

Az idő pénz, és ez a szőrtelenítésre levetítve sincs másként. A válaszadók 51 túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba járjon, 56 százalékuk pedig anyagi megfontolásból tekint el ettől.

shutterstock 349277321
Shutterstock

Így fogj hozzá

Ha te is az otthoni epilálást részesíted előnyben, hallgass dr. Tamási Béla bőrgyógyászra, aki sorra vette a legfontosabb aranyszabályokat. Most át is adjuk neki a szót:

"Száraz epiláláshoz a bőrnek tisztának és száraznak kell lennie, tehát előtte mosakodás javasolt, ami egyébként a bőrt és a szőrszálakat is felpuhítja. Az epilátort derékszögben kell tartani a bőr felszínére, és a szőr növekedési irányával ellentétesen kell mozgatni, így a leghatékonyabb. Mivel epilálás után közvetlenül és néhány órán át a bőr irritált lehet, javasolt mindig egy nappal azelőtt epilálni, hogy ”valahol megmutassuk" az éppen szőrtelenített testrészt."

Oszd meg másokkal is!
Mustra