Innen tudhatod, tényleg tiszta-e a söröspoharad

Ezzel a módszerrel tényleg néhány másodperc alatt letesztelheted, minden rendben van-e.

A korsókhoz makacsul ragaszkodó szennyeződések simán túlélhetik a mosogatógépet is, nem túl meglepő tehát, hogy a lelkiismeretesebb csaposokkal is előfordul néha, hogy kicsit dzsuvás marad a kors,  amibe a sört csapolják. A Takeout szerint viszont létezik olyan módszer, amivel gyorsan és hatékonyan letesztelhetjük a poharunkat.

A bubik titkos élete

A sörökben bandázó buborékok ugyanis általában a lehető leggyorsabban a felszín felé kéne hogy igyekezzenek. Már amennyiben tiszta a poharunk. Ha a bubik kisebb-nagyobb kommunákat hoznak létre a korsók alján vagy közepe táján, az azt jelenti, hogy találtak maguknak egy aprócska foltot vagy szennyeződést a korsó falán, és ahhoz ragaszkodnak ennyire.

shutterstock 578983168

Hipp-hopp elolvad!

Különösen gyakori egyébként a jelenség, ha a poharakat egymásba csúsztatva tárolják a pultosok, ebben az esetben ugyanis gyakran előfordul, hogy az egyik pohár talpán ragadt por a szomszédja belsejébe jut. Ha tehát gyanúsan nagy csoportokat hoznak létre a pohár fala mentén a bubik, ajánlatos lehet kicseréltetni a sörödet. Hacsak nem érdekel, milyen rúzst vagy ajakbalzsamot használt a legutóbbi vendég. Remélhetőleg nem fognak azzal bosszút állni, hogy másodszorra már bele is köpnek a sörödbe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek