Kihozták a maximumot a lepukkant pesti lakásból

A Nyugati térhez közeli 69 négyzetméteres lakást Bonta Gáspár és csapata vette kezelésbe. Íme a végeredmény!

A nagy budapesti ingatlanbummnak van jó oldala is, egyre több leharcolt belvárosi lakás esik át ráncfelvarráson, így a szomorú hangulatú galériás garzonok szépen lassan eltűnnek a piacról, helyüket pedig felváltják a trendi, Pinterest- és Instabarát stúdiók.

Hasonló projektet adott le a közelmúltban a Don Pepe arculatát újragondoló Bonta Gáspár is, aki egy 69 négyzetméteres, Nyugati pályaudvarra néző harmadik emeleti lakásból varázsolt luxuskéglit. A feladat jól láthatóan nem volt egyszerű, az ingatlan így festett a munkálatok előtt:

"Rettenetes állapotban kaptuk meg ezt a lakást. Nem a fizikai állapota, hanem a kihagyott lehetőségek voltak rettenetesek. Egyértelműen befektetési céllal vette meg a megrendelőnk, egy kedves visszatérő kuncsaft és barát. A lokáció tökéletes a programhoz, a Nyugati tértől egy sarokra, a budapesti éjszakai élet északi végpontjánál van" - mondta a tervező a "Come As You Are" névre keresztelt projekttől.

"A furcsa térkapcsolatokból végül egy két hálószobás, stúdiólakás jellegű kis luxusotthont hoztunk létre a belvárosban, erős posztindusztriális jellegekkel. Erős kontrasztok, konzekvens anyag- és színhasználat jellemzi az alapötletet, amit aztán a személyes kedvenceinkkel, a fehér téglával, a vörösrézzel és a szürkékkel egészítettünk ki" - magyarázza Bonta Gáspár, aki szerint négyzetméterenként körülbelül 200 ezer forintba fájt a felújítás.

"Csodálatosan megtalálta magát benne a kortárs képzőművészet, a kortárs és klasszikus irodalom, valamint a különleges skót whisky is. Kicsit flegma, kicsit titokzatos, de pompás és praktikus – ha jelző halmozásra lennék kényszerítve, így írnám körbe. A hagyományosan derékszögekre épített térképzéseinkkel szemben itt egy erős szerep jut a köröknek, a belógó lámpáktól az íves folyosón át a csapat kedvencének számító csigalépcsőig." - tudtuk meg az építésztől. A pazar panorámás fiatalos lakásról még több képet találtok a galériában, ide kattintva pedig elolvashatjátok, hogy hogyan vágjatok neki a lakásfelújításnak!

Oszd meg másokkal is!
Mustra