Ne csak feldobálja, rendezze is a képeket a falon!

Önnel is megesett már, hogy kitalálta, legyenek képek a falon, aztán amikor felpakolta őket, valahogy mégse néztek ki úgy, ahogyan szerette volna? Nos, nem a fallal, és még csak nem is a képekkel van a gond, mindössze néhány jó ötletre van szüksége!

Nem kell szögelni

Ha a képek elhelyezéséről beszélünk, akkor elsőre mindenkinek az ugrik be, hogy elő a szögekkel pedig akkor is mutatósan elrendezhetük a falra szánt díszeket akkor is, ha ehhez nem lyuggatjuk ki a falat. Ma már sok lakberendezési boltban találkozhatunk kifejezetten vékony és keskeny polcokkal: ezek funkciója pedig nem a csetreszek vagy könyvek megtartása (azokat el se nagyon bírnák), hanem például a képeké. Így ráadásul az a szabadsága is megvan, hogy a kisebb képeket a nagyobbak elé téve, egyfajta montázsként összeállítva kitakarhatja azokat a részeket, amik nem fontosak, és még szebb összhatást érhessen el.

[PINTEREST] 586f6d919ed48

Kombinálva

Ha szereti, ha a tárgyaknak van funkciójuk is a díszítőérték mellett, akkor a családi fotókkal bajban lehet. Hiszen szépek, kellemes emlékeket idéznek fel, de funkciójuk igazán nincs. Kivéve persze, ha ad nekik.

Ehhez nem is kell más, mint egy méretesebb óraszerkezet, azaz két mutató, és az őket működtető motor, melyet már rengeteg helyről be lehet rendelni. A képek közül válasszon ki 12 darabot, melyek a szívének a leginkább kedvesek. Ezeket tegye keretekbe és rendezze őket kör alakba a falon. A kör közepére mehet az óramű: már csak be kell állítania a pontos időt.

[PINTEREST] 586f6d327ee9e

Fotókból festményt

Bár természetesen a fotózás is művészet, mégis sokan látnának a falon inkább festményeket. Nos, ez is megoldható, méghozzá akár saját képekből is. Ma már viszonylag olcsón készíttethetünk vászonképet jól sikerült fotóinkból, de kedvenc mintáinkat, vagy más képeket is megörökíthetünk ezzel a módszerrel. Ehhez csak a képet kell feltölteni a megfelelő rendelési oldalra (például ide), és elindítani a folyamatot.

Ha szereti az extrémebb megoldásokat, akkor a képet ne egyetlen vászonra nyomtattassa. Akár osztott vászonképet is készíttethet belőle, méghozzá több verzióban. Itt azonban figyeljen arra, hogy a kép szétdarabolása esetleg a formák torzulását okozhatja, így mindenképpen nézze meg, hogyan is mutat majd a kész mű, mielőtt rendel.

Elrendezés

"Ha több képet szeretnénk elhelyezni a falon, akkor ahhoz, hogy a végeredmény harmonikus egységet mutasson, valamilyen rendezőelvet követve kell a képeket felhelyezni. A legegyszerűbb persze, ha simán a képek felső vagy alsó éle egy képzeletbeli vezető vonal, és ezt követve soroljuk a képeinket.

De lehet pl. egy vízszintes vonal mentén kicsit máshogy is: egy függőleges vonal mentén, vagy alakzatot formálva a képekből – pl. adjanak téglalap formát a falon elhelyezett képek. De ha egy képzeletbeli rács pontjaira illesztjük a képek középpontjait, akkor is mutatós eredményt kapunk" – javasolja Zsoltai Tünde lakberendező, látványtervező.

[PINTEREST] 586f6cbc5fecc
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek