Senkinek sem kell Frédi és Béni háza

Nemcsak Gwyneth Paltrow vitte le New York-i apartmanjának árát a gyorsabb eladás érdekében, de erre a trükkre kényszerült a kaliforniai Hillsborough hegyoldalban található, Flintstone Ház néven ismert ingatlan tulajdonosa is, akinek évek óta nem sikerül megszabadulnia a mályvacukorszerű amorf villától.

Megértjük, hogy senki nem akar beköltözni.
Megértjük, hogy senki nem akar beköltözni.wikipedia.org

A 253 négyzetméteres, három hálószobás, két fürdőszobás ingatlant a zillow.com szerint 1996-ban 800 ezer dollárért, körülbelül 222 millió dollárért sikerült eladni és tavaly ősszel került megint a piacra, akkor még 4.2 millió dollárt, 1.164 milliárd forintot kért érte a tulajdonosa. A csekély érdeklődésre való tekintettel a ház árát 3.7 millió dollárra, 1 milliárd forintra vitték le idén februárban, majd a napokban újra változtattak az áron és már 3.2 millió dollárért, 887 millió forintért is túladnának a furcsa ingatlanon.

Justin Biebert eltudjuk képzelni egy ilyen helyen.
Justin Biebert eltudjuk képzelni egy ilyen helyen.wikipedia.org

Az akkoriban újszerűnek számító technikával készült buborékházat házat William Nicholson tervezte 1976-ban, de már a 80-as évekre annyira megrongálódott, hogy több helyreállítási kísérlet után végül a San Francisco-i építész, Eugene Tsui vállalta a felújítását, többek között ekkor kapta az eredeti törtfehér árnyalattól eltérő mély narancs színét is. Egyébként hasonló stílusú házakat tervezett a tavaly elhunyt magyar származású, francia építész, Antti Lovag is a 20.század második felében. A videóra kattintva megnézheti, hogy milyen nyomasztó belülről egy ilyen kőkorszaki ház!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek