Autóban parkolva bevásárolni menő vagy ciki?

El tudja képzelni, mennyire kényelmes lehet a vásárlás, ha még az autóból sem kell kiszállnia hozzá?És nem, most egyáltalán nem arról beszélünk, hogy az egyik piros lámpánál gyorsan bedobálja az okostelefonja appjában a bevásárlókosarába, amit kell, majd a következő pirosnál megrendeli, hanem arról, hogy kocsival elfurikázik egy szupermarket, egy parkolóház és egy drive-in szerelemgyerekébe, majd anélkül, hogy kiszállna autójából, egy gombokkal mozgatható polcsorról a futószalagra pakolja a megvásárolni szánt árukat, és a futószalag végén ülő pénztárosnál kifizeti. A Youtube-ra februárban publikált videós látványterv alapján a Dahiir Insaat nevű cég el tudná képzelni, csakhogy szerintünk ez a online, sőt már akár okostelefonról, esetleg virtuális üzletekben lebonyolítható bevásárlások korában kiss idejétmúltnak hangzik, arról nem is beszélve, hogy nemsokára már akár a hűtőszekrénye is el tudja végezni mindezt ön helyett.

Az ilyesfajta autós bevásárlás egyetlen létjogosultsága talán az volna, hogy - az online és virtuális bevásárlásokkal ellentétben - itt maga választja ki, amit megvesz, és tudja ellenőrizni, milyen az állaga és a csomagolása. Persze, jobb esetben az online rendelt áruknál sem fordul elő, hogy nem megfelelő minőségűt szállítanak ki, mégis egy puha, nem túl friss zöldség/gyümölcs helyett talán megnyugtatóbb olyat betenni a kosárba, amin érződik, hogy nem aszalódik napok óta a polcon.

Sajnos az ötletgazda cégről nem tudtunk túl sok mindent kideríteni azon kívül, hogy építőiparban utaznak (így aztán egy kisebb stadion méretű autós szupermarket megépítése nyilván nagyon is tetszene nekik), a videót mégis inkább csak látványtervnek gyanítjuk, mintsem valódi koncepciónak. De ön is szavazhat: menőnek találja-e, hogy így vásároljon, vagy inkább elvetélt ötletkezdeménynek érzi az egészet?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1030) (1020) Ciki!
Mustra