Damien Hirst mindenkit szívesen lát a Gyógyszertárban

Február 23-án nyílik meg London Vauxhall negyedében a brit képzőművész régi-új étterme, a Pharmacy2 – adta hírül a Neverordinary blog.

A Newport Street Galériában nyíló éttermet Mark Hixszel közösen jegyzi, és a neve nem véletlenül lett Pharmacy2. Hirstnek ugyanis 1998-ban már volt egy Pharmacy nevű étterme, ám ez 2003-ban bezárt (azóta egy Marks&Spencer van a helyén). A bezárás dacára Hirst jól járt (bár mint a ma élő leggazdagabb képzőművész, anyagilag valószínűleg teljesen mindegy volt neki), mivel az étterem elárverezett berendezéséből 11 millió forintot sikerült visszanyernie - írja a Neverordinary. 

Az új étterem tehát február végén nyílik egy vendéglátós baráttal közösen, akinek érdemes az éttermére, a Tramshedre vetni egy pillantást, hogy megértsük, mennyire jó barátok ők a formaldehidhez szintén vonzódó Hirstttel.

Az új étterem klasszikus brit és európai ételeket fog kínálni, a kiállítások megtekintése közben lehet falatozni, amint pedig bezár a galéria, jöhet a vacsora. Maga a Newport Galéria Hirst saját műgyűjteményének darabjait állítja ki, míg az étterem részben a művész saját munkáit lehet majd megtekinteni, mint például az ikonikus Gyógyszertartó szekrényeket, vagy a kaleidoszkóp festményeiből néhányat.

Pharmacy 2 restaurant at Newport Street Gallery from Newport Street Gallery on Vimeo.

Oszd meg másokkal is!
Mustra