Dübörög a japán katasztrófabiznisz

Mivel Japánban gyakran fordulnak elő különböző erősségű földmozgások, az itteniek fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, ez teljesen érthető. Európából nézve viszont kicsit bizarr és valamennyire talán vicces is, hogy külön használati tárgyaik vannak földrengés esetére, természetesen akár Hello Kitty-mintás változatban is. Összegyűjtöttük a legextrémebb, legszürreálisabb felszereléseket, amelyek ára a legtöbb esetben a racionálisnak egyáltalán nem mondható, ráadásul egy részük még haszontalan is. 

Földrengéskapucni

Úgy tűnik, hogy a földrengés annyira hozzátartozik a japánok mindennapjaihoz, hogy már külön iparág is épült arra, hogy mikor éppen megmozdul a föld, akkor kellőképpen védjék magukat a polcról lehulló könyvektől vagy virágcserepektől. Mondjuk nem hisszük, hogy egy tárolóként is funkcionáló kapucni olyan hatalmas védelmet jelentene, ezzel az erővel ugyanis egy takarót is a fejére vehetne, de nem is éltünk át még igazi földrengést. A 17 ezer forintos Hello Kitty-s verzió egyébként nemcsak megvédi a gyereket, de cukin is néz majd ki - ezt nem mi mondtuk, hanem a weboldal, ami szerint ez is fontos szempont egy földrengés alatt. 

japantrendshop.com

Vécézsák

Azt hihetné, hogy katasztrófa esetén annyit megengedhet magának, hogy ott végezze el a dolgát, ahol szeretné. De most kiderült, hogy nem, ugyanis megláttuk azt a zsákot, ami gyakorlatilag teljesen ugyanolyan, mint bármelyik másik szemeteszsák, csak 15 ezer forintba kerül. A használat részleteibe nem mennénk bele, a lényege az, hogy abban az esetben is nyugodtan tud a vécén ücsörögni, ha éppen az egész városban elzárták a vizet, vagy ha minden romos ön körül.  A csomaghoz több zsák tartozik, illetve egy olyan kendő, ami magába szívja a nedvességet és a szagokat, valamit egy hátizsák, hogy könnyebben tudja magával vinni. Az ajánlás szerint nem csak katasztrófahelyzetre kiváló, hanem autóba is jó ha van ilyen, hiszen bármikor szükségre lehet rá. 

japantrendshop.com

Tűzoltó művirág

Míg nálunk a művirágok többsége arra jó, hogy hamar lángra kapjanak, addig a japánok hasonlóan csúnya, de 13 ezer forintos művirágja megfékezi a konyhai tüzeket. Igen, ha kigyullad az olaj, amiben a rántott húst süti ki, akkor csak bele kell raknia ezt a virágot, és a lángok helyett nagyon undorító massza áldozata lesz a tűzhelye, de legalább a lakása nem ég le. Nagyobb és nem olaj okozta tűzhöz pedig elég, ha csak odadob egy ilyen 30 ezer forintos palackot, és máris megfékezte a tüzet. 

Matracruha

Bárhol aludhat ruhaként funkcionáló ágymatracban és a hozzá kapott, kis helyen is elférő ágyon. Hiszen katasztrófa esetén is fontos, hogy lepihenhessen, ráadásul ez akkor is jó, ha a munkahelyén olyan sokáig kell dolgozni, hogy haza sem tud menni. A 22 ezer forintos kezeslábast hálózsák nagyságúvá tudja összetekerni, pontosan emiatt nem értjük, hogy akkor miért nem használható normál hálózsák helyette, mikor bizonyára nem szándékozik a kezeslábasban sétálgatni. Kap hozzá egy felfújható matracot is, amit pedig A/4-es méretűre lehet összehajtani, hogy tényleg mindenhova magával vihesse. 

japantrendshop.com

Fejvédők, amiknek egyéb funkciója is van

Olyan is előfordulhat, hogy éppen az ebédlőasztalnál ül vagy bevásárol, amikor földrengés tör ki és hirtelen nincs a keze ügyében a Hello Kitty-s hangulatfokozó vagy a tárolónak is használható védőkapucni. Viszont ha olyan 152 ezer forintos széke van, aminek a támlájából sisakot lehet gyorsan csinálni, akkor minden rendben. A kedvencünk pedig ez a 9 ezer forintos bevásárlószatyor, amiből szintén lehet védősisakként használni, ha nemes egyszerűséggel a fejére húzza. 

japantrendshop.com

Védelem járványok ellen

Nálunk is van minden évben legalább egy jó kis influenza járvány, ami ellen akár úgy is védekezhet, ha rendel 6500 forintért egy UV-sterilizálót. Ez persze nem védi attól, amikor a tömött villamoson tarkón köhögik, az ellen egy olyan kapucni védheti, amiben nem juthat be átlagos levegő, előtte egy kis szerkezet megtisztítja. Az allergiásoknak szóló változatát  17 ezer forintért lehet kapni, amiről azt nem állítjuk, hogy észre sem lehet venni, de ebben elvileg nyugodtan kirándulhat is ha nem zavarja, hogy mindenki azt hiszi majd, hogy valami súlyos kémiai fegyvert igyekszik elrejteni a Mátrában. 

japantrendshop.com

Instant ételek vészhelyzet esetére

Nálunk sokak elborzasztanak az instant levesek, az italporok és társaik, a konzervekről nem is beszélve, de a szükség törvényt bont. A japánoknál csak ki kell rakni egy 18 ezer forintos konzervet a napra (ennyiért hat dobozzal is kap) és 30 perc múlva kenyér lesz belőle. Vagy ott a 3600 forintos fémdobozba zárt rizs, ami  akár vízben is állhat, a doboz megóvja, a rizs pedig fogyasztható marad. 

japantrendshop.com

Katasztrófa esetére gyerekeknek

A legszürreálisabb termékek, amiket  kínálnak katasztrófa esetére azok, amelyeket kimondottan gyerekeknek szántak, mint a már említett védőkapucnit Hello Kittyvel. Tényleg hasznos a nagy kánikula idején egy jégkrémnek álcázott hőmérő 14 ezer forintért, amivel azt lehet megtudni, hogy éppen hány fok van és mikor közeleg a veszély, hogy hőgutát kaphat. A jégkrém jelez a gyerekeknek, hogy ideje árnyékot keresni. A másik a Geiger számláló gyerekeknek  71 ezer forintért, cuki rózsaszín színben és egyszerű kezelhetőséggel. A kis számlálón elhelyezett LED színe alapján a gyerekek is tudhatják mikor vannak veszélyben és mikor van minden rendben. 

japantrendshop.com

Katasztrófa esetén melyik terméket használná?

Oszd meg másokkal is!
Mustra