Budapesti romkocsmáért rajong egy ismert építészeti magazin

A budapesti éjszakai életben jártas olvasóknak valószínűleg már nem kell bemutatni a hetedik kerületi Klauzál utcában található Dobozt, amire a napokban felfigyelt a világ egyik legmeghatározóbb építész magazinjának, az Archdaily.comnak a szerkesztősége is. Ami nem csoda, hiszen a több szintes, 960 négyzetméteres épület illetve annak belső kialakítása valóban a főváros vigalmi negyedének egyik prémium kategóriás helyszínévé és kulturális központjává vált az elmúlt években.

"A Budapest szívében található Doboz bár a Világörökség részét képező régi zsidó negyedben található. A műemlék épület nagyszerű példája az 1880-as évek klasszicista stílusának és a korai eklektikának" – mutatja be az átépítésen dolgozó 81 font építészstúdió vezető építész a helyet, amit a Forbes Magazin és a Highlights of Hungary is díjazott a közelmúltban.

A 2011-ben átadott „romkocsmán” több ismert kortárs művész is dolgozott egyszerre, Szendrő Péter mellett Loszmann Dávid, Korintus Gábor, Pataricza Kristóf, Szőke Gábor Miklós, Viszlay Márk, Süveg Márk és Laki Eszter is részt vett a projectben, így többek között nekik köszönhető, hogy az 1460 fő befogadására alkalmas helyiség az egyik legtöbbet fotózott kocsma lett a városba látogató külföldi turisták körében. Nézze meg a galériában, hogy milyen vagány látványelemekkel és szobrokkal pakolták tele a kiállítótermet, grillezőt és házibuliszobát is tartalmazó Dobozt, ahova Szőke Gábor Miklós egy piros szemű King Kongot épített rá egy 250 éves fára, a falakon látható grafikákat pedig Laki Eszter készítette!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra