Teszt: lehet élni sminklemosó kendő nélkül, de minek?

A sminklemosó kendők (és közvetlen rokonaik, az előre nedvesített vattakorongok) az egyik legjobb dolog, amit kitalálhattak az elmúlt években. Komolyan, rendkívül meggyorsítják (és sokkal kényelmesebbé is teszik) a smink lemosását egy hosszú, fárasztó nap után hazaesve, vagy éppen a buli után, félig ittasan. Nem kell pepecselni a vattával meg a folyadékkal, csak ki kell húzni egy kendőt/korongot, és kész. És ahhoz képest, hogy időt és bonyodalmat lehet velük megtakaríani, még az áruk is teljesen rendben van – legalábbis azoké, amelyek még hatékonyak is. Most nyolc terméket szemléztünk: meglepő volt, hogy az Auchan saját márkás portékája nem csak drága, de silány is; a magas árairól ismert drogerie markt viszont nagyon odatette magát ezzel az árujával.

IMG 8173

Amiért még nagyon kedvelem ezeket a termékeket, az az, hogy utazásnál nem kell vattát és sminklemosót is csomagolnom a neszesszerbe, elég berakni csak egy csomag kendőt vagy korongot. Utazásnál azért sokkal praktikusabb a kendő a korongnál, a következők miatt:

  • kevesebb helyet foglal, és simán be lehet passzírozni a bőrönd bármelyik kis, szabadon maradt szegletébe,
  • fel lehet vinni a repülő fedélzetére is, így használható frissítő- vagy törlőkendőként is (ugyanez a helyzet egyébként akkor is, ha kocsival utazom valahova),
  • tökéletes papír zsebkendő helyett is, és egészségügyi kendő helyett is teljesen oké a használata. 

Szóval szerintem nagyon praktikus ez a találmány, szomorú lennék, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne a polcokról. 

teszt során mindegyik termék használatához azonos mennyiségű sminket tettem fel: a szempillámat kétszer festettem át egy jó erős fekete szempillaspirállal, az arcomon pedig kétféle színű pirosítót használtam. Nézze meg a galériában, melyik termék hogyan végzett a teszten!

Balea, pflegende reinigungstücher 3 in 1

A dm saját márkás kendőjében nincsen sem alkohol, sem parfüm – már emiatt is nagyon szimpatikus volt. Viszont ennek ellenére nagyon kellemes illata van, valószínűleg a hozzáadott mandulaolajnak köszönhetően. Üde, friss, púderes szagú – a kisbabáknak szokott ilyen illata lenni –, és a többi kendőhöz képest elképesztően vastag, finom és puha az anyaga. A kendők elég nedvesek, nem kellett félbehajtanom (dupláznom a rétegeket) ahhoz, hogy dörzsölés nélkül távolítsa el a sminket. Az olajnak köszönhetően oldja a vízálló sminket is.

IMG 8160

Egyáltalán nem okozott különösebb problémát a kendők kivétele a csomagolásból – soha nem csúszott ki még egy kendő, amikor egyet kihúztam, és mivel nagyon jól, erősen záródik a ragasztószalag a tetején, az utolsó darab használatbavételéig sem száradnak ki a kendők. Összességében nagyon jó termék, ár–érték-arányban nagyjából megfelelő, de lehetne olcsóbb is.

Lingettes démaquillantes

 Az Auchan saját márkás sminklemosókendőjéről azt jutott eszembe, amikor kivettem a csomagolásából, hogy ez biztosan nedves kéztörlő, csak rossz címke került rá – ugyanis minden kendő úszik a „nedvesítő” löttyben. Ráadásul, a folyadék még kicsit habzik is, szóval, vicc nélkül, akár szappanos kendő is lehetne. Az illata nagyon kellemes, és a kendő anyaga sem rossz tapintású. Mivel ennyire nedves, egy kendő bőven elég volt a smink leszedéséhez és ahhoz, hogy utána ettől csillogjon az arcom. Féltem, hogy ragadni is fog tőle a bőröm, de szerencsére ez nem történt meg. Nem a legjobb termék, de legalább drága. 

IMG 8167

Helia-D

Azért vontam be a tesztbe a Helia-D kendőjét, mert már nagyon régen hallottam erről a termékcsaládról, és emlékszem, fiatalkoromban a csapból is ennek a reklámja folyt. Azóta kicsit alábbhagyott a hűhó körülötte, de pár éve a termékcsalád újra visszatért a polcokra, részben megújult külsővel, részben többfajta termékkel. A kendőnek az anyaga elég műszálas, nagyon vékony és alig nedves; a szemfesték lemosásánál félbe is kellett hajtanom, mert ha nem ezt tettem volna, dörzsölte volna a bőrömet. A hatékonysága közepes: egy biztosan nem elég a smink teljes eltávolításához, emiatt nem kifejezetten sorolnám a gazdaságos kategóriába. Pozitív tulajdonságai: az illata teljesen rendben van, alkohol- és lanolinmentes és gyógynövénykivonatok vannak benne. 

IMG 8170

Soliteint, solifresh

Nem tehetek róla, de a neve alapján állandóan a szolárium jutott a nevéről eszembe, és mint később kiderült, annyira nem is voltam messze a valóságtól, ugyanis a Soliteintnek vannak napozó készítményei is. Na de a kendő: elképesztően jó az anyaga, jó vastag, egyáltalán nincs műszálas hatása, az illata nagyon kellemes, friss, és tökéletes a nedvessége is. Nagyon hatékony; egy kendő bőven elég volt ahhoz, hogy az összes sminket letisztítsam az arcomról. Egy baja van csak: a ragasztóval bevont zárószalag nem különösebben ragacsos, így megvan a rizikója, hogy hamarabb kiszáradhatnak a kendők, mint hogy elhasználná – de ezt leszámítva tökéletes termék.

IMG 8159

Pure, 3in1 make up removal

Soha nem hallottam még erről a márkáról, ezért is voltam nagyon kíváncsi, hogy mit tudhat ez a kendő. Mielőtt kipróbáltam volna, azért kicsit utánajártam a neten, hogy mégis, miféle termék ez. Bár a magyar címke szerint a kendő származási helye az EU, angolul azért szerencsére rá van az is írva, hogy „Made in P.R.C.”, vagyis a gyártó: People’s Republic of China, tehát kínai. Mikor ez kiderült, az árának is utánanéztem, és természetesen ahogyan a szuper drága joghurtoknál is, úgy ennél a terméknél is kicsit átverve éreztem magam, mivel Angliában az itteni ár csaknem feléért árulják. Ott két csomag 1 angol fontba (392 forint) kerül, tehát 196 forint egy csomaggal.  

IMG 8169

Tapintásra inkább pamutos, mint műszálas, és elég jó a vastagsága is. Nem eléggé nedves, viszont hatékonyan távolítja el a sminket; jó, de egy darab kendő nem volt elég a smink eltávolítására. 

Ombia reinigungstücher

Az Aldi saját márkása volt az egyetlen olyan kendő a szemlézettek között, amelyiknek a tetején zárószalag helyett műanyag visszazárható fedél volt. Bár ez remek megoldásnak tűnik, mégsem az, mivel a műanyag tasak és a zárófedél között lévő ragasztó – amit nagy valószínűséggel ragasztópisztolyból nyomtak oda – az első használat után megadta magát. Így viszont egy egyszerű mozdulattal ki lehetett rántani a kendőt a csomagból a zárófedél eltávolítása nélkül. A kendő elég pamutos, viszont vékony és nem is annyira nedves. Kicsit csípte a szememet, és nagyon erős az illata. Legalább kettő darab kell a smink eltávolításához.                                                                  

IMG 8162

Dobozos lemosók

Balea, augen make-up entferner pads (kék dobozos)

A dm saját márkás szemfesték-eltávolító korongja vált be a legjobban. A csavaros műanyag fedő alatt van egy biztonsági fólia, ami garantálja, hogy a csomag biztosan steril legyen. Kellemes a korong tapintása, nagyon nedves, és szinte első törlésre eltávolítja az összes sminket. Jó, hogy műanyag dobozban van, így a korongok sokkal tovább megtartják nedvességüket. Igaz, a doboznak is megvan a már említett hátránya: nagyobb helyet foglal, mint  a kendők, és körülményesebb kivenni belőle a korongokat. Előfordul, hogy kettő egymáshoz tapad, ilyenkor mindig az az érzésem, hogy a szétválasztott és el nem használt darab hamarabb kiszárad a dobozban, mint a többi, mert már nem simul szorosan a nedves korongtömbhöz. Persze lehet, hogy indokolatlan az aggodalom, mert ez nem következett be a teszt során: az összes korongot elhasználtam, és még a legutolsó is megfelelően át volt itatva a lemosóval, egyáltalán nem volt száraz. 

IMG 8164

Igen, tudom, hogy rá van írva, hogy szemfestéklemosó, én azért rendre az arcpirosítót is ezzel szedtem le, és azt is gyorsan lehozta. Ár–érték-arányban nagyon megéri; nálam ez végzett az első helyen.

Uni eye disc (zöld dobozos)

Reménykedtem benne, hogy ez a lemosó is legalább annyira jó lesz, mint a dm-es, de hamar kiderült, hogy csak a csomagolásuk hasonló. Ezen a dobozon is van biztonsági fólia, és természetesen visszacsavarozható a teteje. A korongok vastagabbak, mint a dm saját márkásáé, rendszeresen hittem is, hogy kettő egymáshoz tapadt, de nem. Rendesen át is vannak itatva a folyadékkal, de sajnos mégsem volt annyira hatékony. Ahhoz, hogy az összes sminket el tudjam távolítani az arcomról, 4 korongra volt szükségem – tehát gazdaságosnak nem mondható. Az illata finom, és a korongok anyaga is teljesen rendben van. Mégis, ha nem lehetne kapni a dm korongját, nem ez lenne az első amit a polcról leemelnék.

IMG 8163

A termékeket fajlagos ár szerint emelkedő sorrendben rendeztük.

Termék Ár (Ft) Fajlagos ár (Ft/db) Tapasztalat Itt vettük
uni eye disc 699 9 Ahhoz, hogy az összes sminket el tudjam távolítani az arcomról, 4 korongra volt szükségem. Nem gazdaságos. Tesco
Balea szemfestéklemosó 549 11 Kellemes a tapintása, nagyon nedves minden korong és szinte az első törlésre eltávolítja az összes sminket. drogerie markt
Pure, 3in1 322 13 Tapintásra inkább pamutos, és elég jó a vastagsága is. Nem annyira nedves, viszont hatékonyan távolítja el a sminket. Két kendő kellett a smink lemosásához. Auchan
Ombia 439 18 A kendő jó puha, nedves, de nem átütően, félbe kell hajtani a jó eredmény eléréséhez. Aldi
Soliteint, solifresh 369 18 Elképesztően jó az anyaga, jó vastag, egyáltalán nincs műszálas hatása, az illata nagyon kellemes, friss és tökéletes a nedvessége is, és mindezek mellett hatékony is. Tesco
Lingettes 209 21 Nagyon nedves, habzik is a kendő. Ahhoz képest, hogy milyen drága, egyáltalán nem jó. Auchan
Balea arctisztítókendő 549 22 A többi kendőhöz képest elképesztően vastag, finom és puha az anyaga, a kendők jó nedvesek, hatékonyan távolítják el a sminket. drogerie markt
Helia-D 799 33 A kendőnek az anyaga elég műszálas, nagyon vékony és alig nedves. Félbe kellett hajtanom a kendőt, amikor a szememről próbáltam lemosni vele a szemfestéket. Közepesen hatékony. drogerie markt

 Kövessen minket a Facebookon is!

Hozzászólna?Facebook-oldalunkon megteheti!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek