Kazánházban, koszban készítette elő a húsokat

Olvasási idő kb. 1 perc

Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk (egyebek mellett sonkák, kolbászok) eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak –közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A NÉBIH a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelten ellenőrzi a húsokat, sonkákat, így jutottak el a szakemberek az egyik Pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is, ahol nagyban készültek az ünnepekre – de nem úgy, ahogy kellett volna. A feldolgozás körülményei még az ellenőröket is meglepték: az árus a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, a kolbász pedig egy féltető alatt szikkadt. A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni, valamint egyetlen, a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg. Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek