107 kiló arany a világ legdrágább ágyán

De vehetünk repülő ágyat 375 millióért, kis kedvencünknek meg a kicsinyített klónját 36 millió forintért. Garzonlakásba cyber-ágyat kell venni 157 millióért, mert nagyobb teret nyerhetünk vele. A világ legextrémebb fekhelyei.

Aranyos ágy

Stuart Hughes a brit dizájner valószínűleg ébren hánykolódhatott a saját kényelmetlen és ódivatú ágyában, amikor ráeszmélt arra, hogy kéne egy jobbat tervezni. Így megszületett az ötlet, hogy elkészíti a világ legdrágább ágyát: a Baldacchino Supreme-et.

Gyorsan felkereste hát az olasz Fratelli Basile exkluzív bútorkészítő céget, hogy közösen kivitelezzék a 6,3 millió dolláros (1,5 milliárd forint) projektet.

A luxusfekhelyet százhét kilogramm 24 karátos arannyal futtatták be, és a legdrágább anyagokat használták fel készítése közben: gesztenyét, kőrist, cseresznyefát, valamint olasz selymet és pamutot. A luxus színvonalat szolgálja még a fejtámlán lévő kristály- és gyémántberakás, amit ágyazás közben lehet nézegetni.

A mágnes vonzásában

Nem a legszebb, de roppant aranyos flamand városkában, Kortrijkban debütált a 2001: Spaed Oddity, ami egy lebegő ágy. Nem kell sokat gondolkozni azon, hogy hol él az, akinek eszébe jut ilyet tervezni: na, melyik az az ország, ahol legálisan lehet lebegni a könnyűdrogoktól? Persze, hogy Hollandia.

Janjaap Ruijssenaars a fiatal holland építész alkotta meg ezt a misztikus ágyat, ami a talaj felett lebeg a mágneses erő segítségével. Ő azt mondja a 2001: Űrodisszeából vette az ötletet, nekem sokkal inkább Aladdin (a bagdadi tolvaj) repülőszőnyege jut róla eszembe. Az ágyon hat évig dolgozott a belga Bakker Magnetics embereivel együtt. Igaz, ha valaki ilyen lebegő bútort szeretne, fel kell bontatnia a hálószobában a burkolatot, a szerkezet ugyanis úgy marad csak a levegőben, hogy nem csak az ágyba, a padlóba is mágneseket építenek, melyek taszítják egymást. A mozgó birodalom bizarr acélkábelek segítségével marad a helyén. Azt nem tudni, hogy milyen hatással van ez a rengeteg mágnes és acél a szervezetre.

Tiszta szerencse, hogy az ágyat két méretben lehet kapni: a nagyobb ára 1,2 millió euró (375 millió forint) a kisebb lehet a házi kedvencé, 115 000 euróba kerül (36 millió forint). Rosszalvóknak és a repülést nehezen viselőknek nem ajánlatt a használata, mert nagyot lehet koppani földreesés esetén.

Cyber-ágy, avagy négy az egyben

A német Jado Steel Style tervezte az egyik legdrágább high-tech eszközökkel felszerelt ágyat: a Gold Bedet (Aranyágy). Ez az alvóhely is 24 karátos arannyal van bevonva, de a gyémántok helyett itt be kell érni Swarovski kövecskékkel. Cserébe van benne minden, ami egy modern lakás elengedhetetlen tartozéka: Blu-ray lejátszó, egy limitált számban gyártott Pioneer PDP LX-5080W televízió, internetkapcsolat és Bose hangrendszer.

Tulajdonképpen lehet azt is mondani, hogy tervezésénél a mini garzonokat vették figyelembe, mert minden egy helyen lesz, ezáltal nem lesz túlzsúfolt a lakás. Igaz, a 676 550 amerikai dollárt (157 millió forint) érő ágy többe kerül, mint a legdrágább magyarországi garzon, de legalább helytakarékos és több funkciót is ellát egyben.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra