Házi és bolti habcsókból is remek.pear83
Hozzávalók
- 25 deka habcsók
- 0.5 üveg baracklekvár
- 30 deka liszt
- 20 deka vaj
- 1 kk. só
- 10 deka porcukor
- 2 cl limoncello
- 0.5 darab bionarancs héja és leve
- 1 darab tojássárgája
Elkészítés:
A linzertésztához dolgozd össze a lisztet, a vajat, a sót, cukrot, tojást, narancshéjat és a levét, és ha teheted, kiszaggatás után is hűtsd egyed órán át. A forró sütőben vasatgságtól függően maximum negyedóra alatt elkészülnek, ekkor add a lekvárhoz a limoncellót, és ha kihűltek a kekszek, ragaszd össze a lekvárral a habcsókokat és a kekszeket. Csokis változatban 1-1 arányban összekevert nutellás sajtkrémmel készítsd.