Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

A gesztenyétől és a mazsolától csak még finomabb lesz.
A gesztenyétől és a mazsolától csak még finomabb lesz.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka pulykamellfilé
  • 2 ek. mascarpone
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 szál fehérrépa felkockázva
  • 30 deka mag nélküli szőlő
  • ízlés szerint só, fehér bors, tárkony
  • 2 ek. olaj
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a fehérrépát és a húst, majd néhány perc puhulás után mehet hozzá a fehérbor is. Adj neki még 5 percet, majd fűszerezd, keverd bele a sajtkrémet és mascarponét, és ha összemelegedtek, vedd le a tűzről és add hozzá a szőlőt és a gesztenyét is. 

kapcsolódó Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból
Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

március22., 10:24

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Mustra