Ez a vargányás csirkeragu egy karácsonyi fűszerekkel ízesített házi tészta mellett a legfinomabb

Lehet ünnepi hangulatú egy klassz ragu is, ha egy nagy adag házi tagliatellét készítesz mellé, megforgatod forró vajban és csak egy nagyon kevés mézeskalácsfűszer-keverékben.

Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.
Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.Fotó: Pinkybird

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 1 tk. puha vaj
  • 2 ek. étolaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 alaplé
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 deka reszelt pecorino sajt (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát is. 10 perc után öntsd alá az alaplevet, a fűszereket és ízesítőket, majd fedő alatt párold puhára a húst. Amikor elkészült, add hozzá a gombát, majd azzal is adj neki fedő alatt még 5-8 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, majd egy evőkanál tejföllel elkevert keményítővel sűrítsd be. A reszelt sajttal a tetején tálald.  

15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább »

Még több recept

Sült banános zabkásával percek alatt készíthetsz egészséges reggelit

Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.

január20., 06:04

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.