Ez a vargányás csirkeragu egy karácsonyi fűszerekkel ízesített házi tészta mellett a legfinomabb

Lehet ünnepi hangulatú egy klassz ragu is, ha egy nagy adag házi tagliatellét készítesz mellé, megforgatod forró vajban és csak egy nagyon kevés mézeskalácsfűszer-keverékben.

Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.
Pecorinóval vagy parmezánnal érdemes tálalnod.Pinkybird

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 1 tk. puha vaj
  • 2 ek. étolaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 alaplé
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 deka reszelt pecorino sajt (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát is. 10 perc után öntsd alá az alaplevet, a fűszereket és ízesítőket, majd fedő alatt párold puhára a húst. Amikor elkészült, add hozzá a gombát, majd azzal is adj neki fedő alatt még 5-8 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, majd egy evőkanál tejföllel elkevert keményítővel sűrítsd be. A reszelt sajttal a tetején tálald.  

kapcsolódó 15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Toszkán babos pirítós – ezt próbáld ki vacsorára!

Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?

augusztus28., 10:24

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

május27., 10:24

Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

2020. december30., 06:08

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Mustra