Belefér egy klassz ragu is karácsonykor: készíts szarvasragut vörös áfonyás rizzsel

Akár még egy szelet frissen sült, házi kenyér mellett is remek ez a vörösboros, áfonyás finomság, amibe nálunk egy kevés csillagánizs és szerecsendió is került az ünnepi hangulat megteremtése érdekében.

Burgonyával és gnocchival is tálalhatod.
Burgonyával és gnocchival is tálalhatod.Joff Lee

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 kiló marhacomb felkockázva
  • 2 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 3 ek. vörösáfonya-lekvár
  • 20 deka erdeigomba-keverék
  • 1.5 deci vörösbor
  • 15 deka friss vagy aszalt vörös áfonya
  • ízlés szerint só, rózsabors, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a hagymát és a húsokat, majd 5 perc után öntsd alá a bort (és ha szükséges, egy kis alaplevet), fűszerezd és főzd kis lángon, lefedve legalább 60 percen át. Ezek után mehet hozzá a többi hozzávaló, amivel szintén kapjon még 10 percet. 

kapcsolódó Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy
Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy

Miért van a marhának uszálya? És rostélya? Vese-e a vesepecsenye? Marhahús egyszeregy, melyik darab mire való.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Gyors kacsaragu fűszeres szilvával

A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.

szeptember1., 12:52

Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

március22., 10:24

Gyors, zöldséges csirkeragu – egy nagy adag vargányát se hagyj ki belőle!

A legjobb, ha egy tál házi juhtúrós nokedli tetejére kerül ez a klassz zöldséges ragu, amiből mi nyáron egy kevés petrezselymet és friss kaprot sem hagyunk ki.

augusztus18., 11:24

Mustra