A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

Már csak az alma és a mogyoró hiányzik a tetejéről.
Már csak az alma és a mogyoró hiányzik a tetejéről.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes darab zellergumó felkockázva
  • 4 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 1 marék pirított mogyoró durvára törve
  • 2 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 6 deka almacsipsz
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a zellert az alaplében, majd vedd le a tűzről és turmixold krémesre a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel, majd egy kevés szarvasgombaolajjal, mogyoróval és almacsipsszel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek