A magyarok tudják csak nagy mennyiségben kínálni, mégsincs kultusza fogyasztásának itthon.
A szarvasgomba méregdrága, de különleges aromájú étek, nem csoda, ha keresése és termesztése is külön tudomány.
Olykor nem csak műkincsekre és ékszerekre fáj a rablók foga: sajtot, plüssállatokat és rovarokat is loptak már el az élelmes bűnözők.
Ehhez a gyors szószhoz nem is kell más, csak egy adag reszelt sajt és valamilyen száraztészta, nokedli vagy gnocchi, és alig fél óra alatt különleges fogást dobhatsz össze belőle.
Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.
Nem elég, hogy az íze jóval izgalmasabb lesz, elkészíteni sem ördöngösség ezt a klassz fogást, ami arra is tökéletes, hogy a vendégeket meglepd egy gasztrokülönlegességgel. Ha egy kevés gránátalmás ragut is készítesz mellé, még izgalmasabb lesz a végeredmény.
Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére.
Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.
Megmutatjuk, milyen az élet Budapest központjától negyedórányi autóútra.
A trükk legális, de vannak feltételei: így lesz olcsóbb a fűtés.