Még egy csokis érdekesség, ami a szarvasgombától lesz igazán finom

Nem elég, hogy az íze jóval izgalmasabb lesz, elkészíteni sem ördöngösség ezt a klassz fogást, ami arra is tökéletes, hogy a vendégeket meglepd egy gasztrokülönlegességgel. Ha egy kevés gránátalmás ragut is készítesz mellé, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

A szarvasgomba és az azzal ízesített olaj elsőre elég speciális hozzávalónak számít, mégis rengetegféleképpen felhasználható. Mehet belőle egy kevés a krémlevesek tetejére, friss házi tésztára borssal és parmezánnal, de egy adag vaníliafagyit is sokkal különlegesebbé tesz.

Villámgyorsan elkészül.
Villámgyorsan elkészül.Fotó: Funwithfood

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 3 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 deka vaj
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 3 darab tojás
  • 3 darab tojássárgája
  • 0.5 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral legalább 5 percen át, közben a vajat a csokival kis lángon olvaszd össze. Ha utóbbival megvagy, mehet a keverékbe a só és a kávépor is.

Dolgozd össze a tojásokkal a lisztet, olajat és a csokis keveréket, majd töltsd kivajazott, kakaóval alaposan megszórt szufléformákba a keveréket. 200 fokos sütőben 12 percet adj nekik, majd pihentesd egy kicsit és tedd tányérokra. 6 kisebb adag lesz belőle. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Szarvasgombás salátaöntettel a hideg és a meleg salátákat is egyszerűen feldobhatod

Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére.

április16., 06:00

Avokádóval is készülhet hummusz, nem is felejtettük el kipróbálni

Ugyanúgy fogyaszd, mint hagyományos testvérét, azzal a tudattal, hogy még egészségesebb lett a házi mártogatós a hozzáadott avokádótól és fokhagymától.

október14., 06:04

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Már az egyiptomiak is ették, de ma is csodás: a sütőtökös pite

Ha nyitott és bevállalós vagy, imádni fogod ezt a kicsit karácsonyi ízvilágú, krémes és különleges süteményt.

2019. október16., 09:24

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.