Még egy csokis érdekesség, ami a szarvasgombától lesz igazán finom

Nem elég, hogy az íze jóval izgalmasabb lesz, elkészíteni sem ördöngösség ezt a klassz fogást, ami arra is tökéletes, hogy a vendégeket meglepd egy gasztrokülönlegességgel. Ha egy kevés gránátalmás ragut is készítesz mellé, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

A szarvasgomba és az azzal ízesített olaj elsőre elég speciális hozzávalónak számít, mégis rengetegféleképpen felhasználható. Mehet belőle egy kevés a krémlevesek tetejére, friss házi tésztára borssal és parmezánnal, de egy adag vaníliafagyit is sokkal különlegesebbé tesz.

Villámgyorsan elkészül.
Villámgyorsan elkészül.Funwithfood

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 deka vaj
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 3 darab tojás
  • 3 darab tojássárgája
  • 0.5 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral legalább 5 percen át, közben a vajat a csokival kis lángon olvaszd össze. Ha utóbbival megvagy, mehet a keverékbe a só és a kávépor is.

Dolgozd össze a tojásokkal a lisztet, olajat és a csokis keveréket, majd töltsd kivajazott, kakaóval alaposan megszórt szufléformákba a keveréket. 200 fokos sütőben 12 percet adj nekik, majd pihentesd egy kicsit és tedd tányérokra. 6 kisebb adag lesz belőle. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát? Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

2020. november18., 06:04

Ez a finom, ropogós rocky road néhány perc alatt elkészül

A „sziklás út” egyfajta sütés nélküli szelet, ami legtöbbször tejcsokoládéból és pillecukorból áll, és más összetevőkből, amik országonként eltérőek. Az olvasztott csokoládét mindenféle izgalmas hozzávalóval keverik össze, mielőtt a hűtőbe tennék. Ha elkészült, rudakra vagy négyzet alakú darabokra vágjuk.

2020. november1., 06:08

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek