Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére.
Hozzávalók
- 3 evőkanál szarvasgombaolaj
- 0.5 bögre majonéz
- 2 evőkanál fekete olíva apróra felkockázva (elhagyható)
- 1 csipet rozmaring
- 0.5 darab biocitrom héja
- néhány csepp citromlé
- 1 csapott mokkáskanál barna cukor
Elkészítés:
Mixer nélkül egy fedeles pohárban vagy tálban rázd össze jól az öntet hozzávalóit, majd tálald a kiválasztott zöldségkeverék tetején. Akár vörös húsokkal készült saláták mellé is jól illik, amit néhány szelet nektarinnal vagy körtével dobj fel.

Nem kell messzire menni az értékes kincsért, de kutya mindenképpen kell hozzá.
Tovább olvasom