Szarvasgombás salátaöntettel a hideg és a meleg salátákat is egyszerűen feldobhatod

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére. 

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 0.5 bögre majonéz
  • 2 evőkanál fekete olíva apróra felkockázva (elhagyható)
  • 1 csipet rozmaring
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • néhány csepp citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Mixer nélkül egy fedeles pohárban vagy tálban rázd össze jól az öntet hozzávalóit, majd tálald a kiválasztott zöldségkeverék tetején. Akár vörös húsokkal készült saláták mellé is jól illik, amit néhány szelet nektarinnal vagy körtével dobj fel. 

Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre
Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre

Nem kell messzire menni az értékes kincsért, de kutya mindenképpen kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Egyszerű citromos süti – gyömbérrel és szerecsendióval teheted még izgalmasabbá

Nem kell karácsonyra tartogatnunk azt a szokást, hogy a süteményekbe is csempészünk egy-egy kis adag fűszert. A csokisak mellett remek a csili, a gyümölcsösekben a fahéj, a citromhoz pedig a tárkony, a szerecsendió és a gyömbér is jól illik.

szeptember16., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

március26., 06:00

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.