Vigyázat, mérgező a barátnőd!

A barátok közti adok-kapok talán nem minden nap kiegyenlített, de hosszú távon mindenképpen annak kellene lennie. A barátok jó esetben felvidítanak, és nem stresszelnek. Az, aki érzelmileg, szellemileg, vagy akár fizikailag is lehúz, egész egyszerűen megmérgezi az életed.

Otoxiclyan sok idevágó viselkedésminta van, hogy szinte lehetetlen felsorolni, de mi összeírtuk a legfontosabb figyelmeztető jeleket. Ha ezek illenek egyik-másik barátodra, akkor ideje behúzni a vészféket...


1. Folyton kritizál

Állandóan rajtad viccelődik, ironikus vagy akár félreérthető megjegyzéseket tesz, főleg mások társaságában. Gyakran hozzáteszi, „De hát csak szeretetből mondom!"

2. Érzelmileg manipulál

Ha bármi olyat teszel, ami nem tetszik neki, vagy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő szeretné, egyszerűen nem áll szóba veled (és nem válaszol az sms-ekre, emailekre sem).

3. Nem tiszteli a határaidat

Nem hajlandó elfogadni, ha bármire nemet mondasz neki, mással találkozol, vagy saját dolgaiddal vagy elfoglalva helyette. Ilyenkor veszekedést szít, de minimum bűntudatot igyekszik kelteni.

4. Csak magával törődik

Ha valami baja van, elvárja, hogy mindent hátrahagyva rohanj a lelkét ápolni, ám amikor neked van gondod, hirtelen annyi dolga akad, hogy nincs rád ideje. Ha mégis meghallgat, a második mondat után már csak róla esik szó.

5. Megszegi az ígéreteit

Nyilván mindannyian belefutottunk már abba, hogy nem tudtuk teljesíteni egy-egy ígéretünket, de ha rendszeresen átvág, vagy folyton a levegőbe beszél, akkor nagy a baj.

6. Pletykafészek

Ha folyamatosan másokat tárgyal ki neked a hátuk mögött, akkor biztos lehetsz benne, hogy másoknak meg rólad beszél folyton, amikor nem vagy ott.

7. Állandóan versenyezni akar veled

Néha kikerülhetetlen egy kis versengés, főleg ha hasonló területen dolgoztok, de ha álladóan az az érzésed, hogy túl akar tenni rajtad - legyen az munka, a figyelem megszerzése, elismerés, vagy párkapcsolat - akkor hidd el, nem csak képzelődsz.

8. Túlérzékeny

Folyamatosan az ő érzéseit pátyolgatod, és azt mérlegeled, mikor mire hogyan fog reagálni. Sokszor inkább még a saját vágyaidat is háttérbe szorítod, csak hogy elkerüld a drámázását.

9. Gyakran változik a baráti köre

Ha állandóan balhé van körülötte, haragban van más barátaival is, vagy sok közös barát már szóba sem áll vele, akkor valószínűleg nem csak a többiek hibája.

10. Mentegetőznöd kell miatta

Ha olyan érveket hajtogatsz vele kapcsolatban, mint „Már ezer éve ismerem" vagy „Egyébként annyira jó fej" akkor érdemes kicsit jobban odafigyelned a nem-túl-jófej oldalára is.

www.tressugar.com

Mustra