5 mondat, amit nem akarsz hallani nyaralás közben

Egy elejtett félmondatból kiinduló érzelmi lavina gyorsan letarolhatja a páros nyaralás közösen felépített tervét, és a hátradőlősnek ígérkező hét kemény hallgatásokkal és verbális kirohanások játszmáival tarkított matinévá válhat. Jobb esetben egy estére a hotel kanapéjára kerülsz, és reggeltől szent a béke, de egy ártalmatlan beszólás a nyaralás alatt a kapcsolat végére is pontot tehet. Lehet, a megjegyzés valóban ártalmatlan, de olyan feszült pillanatban sül el, amelyben a Buddha nyugalma is kevés ahhoz, hogy ne durranjon szét a fejed.

A közös nyaralás a kezdő párok vízválasztója lehet. Sok minden kiderül a másikról idegen helyen, még akkor is, ha már jó ideje együtt élnek. A nyaralás és a megszervezése nagyon stresszes folyamat lehet, ha rosszul kezelik. Sok pár él úgy egymás mellett, hogy a hétköznapokban kerülik a konfrontációt, de a nyaraláson nagy eséllyel robban az időzített bomba. Érdemes az elkerülő stratégiát már az üdülés előtt megváltoztatni, és nyugodt körülmények között szembesülni az együttélés problémáival.

Egy vita, vagy játszma általában egy elejtett megjegyzésen tör ki. Úgy gondoltuk, ha felsorolunk néhány ilyen tipikus példát, az ismeretük segít kilépni a hozzájuk kapcsolódó lélektani játszma mókuskerékből.

Ne vezess úgy, mint egy őrült!

Általában a kilencórás autóút végén hangzik el, például a horvát szerpentineken. Az az oka, hogy egy kicsit késtetek, és ezt a gázt tövig nyomva próbálod meg behozni. Egy darabig a partnered nem szólal meg, de amikor már gyurmafigurát csinált a pánikvasból, kimondja azt a mondatot, ami elindítja a háborút, melynek elkerülhetetlenül az Inkább vezetsz te? kérdés a vége.

Nagyon nehéz a vezetéstől kimerülve perspektívába helyezni a problémáitokat, de mégis, inkább engedj: azért nem éri meg veszekedni, hogy elérjétek a vacsorát. Álljatok meg útközben, és tervezzétek át az első estét! Lazítsatok, a tengerpart várhat még néhány órát.

Csak azért, mert nyaralunk, még rendesen felöltözhetnél

Ha mégis sikerül megérkezni időben, sőt, az ünnepélyes fogadóvacsorát is elértétek, a probléma az lehet, hogy a magaddal hozott ruhatár legstílusosabb darabja egy kínai papucs, ami nem a hotel étterem színvonalára hangolt. Dönts vérmérsékleted szerint, hogy ezért érdemes-e vitába szállni, de ha beengednek az étterembe, akkor hol a baj?

A stresszes nyaraló

Kálváriája már a szervezésnél elkezdődik, mert eszébe jutnak az előző év megpróbáltatásai. Minimum háromféle életbiztosítás nélkül nem indul útnak, egy szomszédos országba is csak akkor utazik, ha minden egzotikus betegség ellen beoltotta magát. Az üresen maradt otthonába biztonsági őrt költöztet és Egyiptomba meleg holmit is csomagol, nehogy meglepetés érje.

Ne legyél sóher, nyaralunk

A napfény és a sós levegő tágra nyitja a pénztárcát. A nyaralás alatt gyakran előtérbe kerül a hagyományos férfiszerep, mint az anyagi javak előteremtője. Ez általában egybeesik a férfi saját anyagi javaival. Régóta tisztáztátok egymással az egyéni monetáris szerepvállalás kérdését: bármilyen módszert választottatok is a közös költségek fizetésére, az otthon működik, de a nyaralás alatt úgy érzed, a pénzed elfolyik a bankszámládról.

A rossz hír az, hogy ez teljesen normális. Ne kezdj el garasoskodni, ha tényleg fontos neked a párod. Jó megoldás az is, ha indulás előtt közösen beállítotok egy korlátot, amelyen túl nem költekeztek a nyaralás alatt.

Mondtam, hogy ne ide jöjjünk

Megtervezed nyaralás napjait, számba veszed a látnivalókat és persze elég szabadidőt hagysz arra is, hogy csak úgy legyetek egymásnak. A partnered beleegyezik a programba, tetszik neki, és hozzádobja a saját kívánságait. A helyszínen mégsem érzi jól magát, és jön az újabb vihar.

Lényeges, hogy a döntéseket tényleg együtt hozzátok. Lehet, hogy jó reklámszakember vagy,: egy bikaviadalra is el tudod vinni a harcos állatvédő csajod, de ő azt az arénában már nem fogja értékelni. Ha mások az igények, semmi gond: az együtt eltöltött nyaralás alatt sem kell az egész idő alatt összenőve tölteni.

Érett kapcsolat

Érett kapcsolat kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjatok egymástól különválva időt tölteni a nyaralás alatt. "Akkor még elég furcsa volt, hogy ő elment a Zarába, én meg addig beültem egy helyi sörfőzdébe. Elsörözgettem, amíg vásárolt, de nem volt igazán jó érzés, mert azért mentünk oda, hogy együtt legyünk" - mondta Misi, aki Brnóba utazott barátnőjével.

Nyugodj meg, azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat

Ha eddig jól vettél minden akadályt, most már feladhatod. Ez a mondat a haldokló vakáció kegyelemdöfése. Az egyetlen megfelelő reakció az, ha azonnal elkezded tervezni az újabb egyhetes relaxációt, ami alatt kipihenheted a megterhelő együttlétet. Szigorúan egyedül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra