Top három szexuális fantázia egyike: feleségem más ágyában

Az emberi szexualitás nem ismer határokat: fétiseknek hódolunk, tárgyakat bűvölünk, pornóra izgulunk, hallgatózunk, leskelődünk. Akad olyan is, aki attól jön lázba, ha a feleségét nézheti szex közben, mással. Bármennyire is meglepő, ez utóbbit a leggyakoribb szexuális fantáziák közé sorolják. Molnár Tamás szexuálpszichológussal boncolgattunk ezt a jelenséget.

„Nyolc évig nem tudtam megfejteni, mi ez bennem. Már attól is felizgultam, ha a barátnőm arról beszélt, hogyan csinálta mással.” – mesélte Zoli, akinek ez jelenti a szexualitás csúcsát. „Nem a másik megalázásáról van szó, őszintén szeretem a párom. Úgy tudnám megfogalmazni, az ő örömét akarom, csak úgy, hogy épp nem én adom.”

A szexlapokban, a fórumokon, a férfimagazinokban a szexuális fantázia dobogósaként végzett „a feleségem más ágyában” műfaj - angolul: cuckold -. Maga a kifejezés a nőstény kakukk - kuckuk - viselkedésmintájából ered, aki a tojásai kikeltését és nevelését más madarakra bízza. Ez a kifejezést már a középkorban elterjedt volt, olyan férfiakat illettek vele, akiknek a feleségük más férfitól nemzett gyermeket, vagyis a kakukktojást neveltek.

A szexuális irodalom azt a férfit címkézi fel a ”cuckold” kifejezéssel, akinek abból ered a szexuális izgalma, ha felesége, barátnője más férfival szexel. Az aktusban ő maga is részt vehet, de jellemzően voyeur-ként, azaz kukkolóként van jelen.

Az izgalom forrása a megrendezett megcsalás okozta megalázás, vagyis amikor a félrelépés a kapcsolat keretei között zajlik. - Szakirodalmak nevesítenek egy, a cuckolding-hoz hasonló műfajt is, a wifesharing-et, ami annyiban különbözik az előbbitől, hogy a férfi fenntartja magának a jogot arra, hogy más nőkkel is kapcsolatot létesítsen, feleségét pedig gyakran kínálja fel más férfiaknak -.

A nő dominál

A cuckold műfaján belül központi elem az alázat, ahol a domináns nő nemcsak férjével, de a „segédférfivel” szemben is alázatot követelhet. Itt a női irányításé a főszerep, amit a férj nemcsak a megrendezett megcsalás keretei között élvez, de gyakran a magánéletben is szüksége van erre. A szexuális kalandok alkalmával a férj gyakran segít az előkészületekben, a színpad megtervezésében - smink, öltözék, helyszín -, az aktus során pedig akár a másik férfinak is aláveti magát, és szolgaként viselkedik.

De mi a helyzet a feleséggel? Ő kimondottan élvezi a hatalmi pozíciót, amit nemcsak az ágyban, de a hétköznapok során sem vet le magáról. A műfaj jellegzetességei ellenére férj és feleség nagyon szoros, intenzív és ragaszkodó kapcsolatot tart fenn. Bár más férfiak is bekerülnek a képbe, férjével való kapcsolat nagyon erős marad, a különleges szexuális vonzalommal rendelkező párok házassága pedig kimondottan tartós.

A szakértő válaszol

„A jelenség nagyon összetett, nem lehet mindig egyértelműen megválaszolni, hogy kiben, miért alakul ki ez a fajta vágy. A jelenség számtalan kérdést felvet, lehet, hogy a kukkoló férj az alárendelt férfi helyébe képzeli magát, és élvezné, ha a felesége őt is így  utasítaná, kényszerítené a szexben. De előfordul, hogy irigyli az alárendelt férfit, hogy ki tudja elégíteni felesége vágyát, mert magát nem tartja erre alkalmasnak.

Magyarázat lehet a jelenségre az is, hogy az ilyesféle szerepleosztás egy tisztességes férj-feleség kapcsolatba nem fér bele, ezért a megrendezett megcsalás.

És még ezzel sincs vége, lehet, hogy a férjet az izgatja fel, hogy domináns felesége ráveti magát a szinte megerőszakolt segédférfire. Izgatja, hogy a felesége élvezettel dominál és kéjeleg. Ha magyarázatot akarunk találni a jelenségre, ezeket a kérdéseket kell megválaszolni „   – magyarázza Molnár Tamás szexuálpszichológus.

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget Molnár Tamás szexuálpszichológusnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek