Szépítsd szexszel a bőrödet

Tisztítja a pórusokat, ragyogóvá teszi a bőrt és lassítja az öregedést: csak néhány tény azok közül, amelyek miatt a sok kence helyett érdemes inkább a szeretkezéssel karbantartani a bőrt.

A közhelyeknek általában mindig van valami alapjuk, nincs ez másképp a szex bőrre gyakorolt jótékony hatásával sem. A RealBeauty.com öt olyan előnyt gyűjtött össze, amelyek miatt a szépségápolás céljából is érdemes bevetni a szexet.

Tisztítja a pórusokat

Semmi szükség arctisztítóra, a célnak tökéletesen megfelel a szex is, már ha kellő mértékben aktivizáljátok magatokat. Ha ugyanis izzadsz közben, gyakorlatilag ingyen arctisztításban részesíted az arcodat. A szex eltávolítja azokat a szennyeződéseket és sminkmaradványokat is a pórusokból, amelyek a szokásos napi arctisztításkor ott maradtak.

Ragyogóvá teszi a bőrt

A szex állítólag „éteri ragyogást” kölcsönöz a bőrnek. Dr. Gloria G. Bramer georgiai szexológus elmondása szerint a szeretkezés javítja a vérkeringést, így segít több oxigént juttatni a bőrbe, ami ragyogó, sugárzó hatást kelt. Ráadásul a méreganyagok ellen is remekül beválik, az ajkakat pedig teltebbé teheti.

Még hidratál is

Persze ez nem jelenti azt, hogy a napi 8 pohár víz helyettesíthető 8 órányi szexszel, de a szex segít a bőrnek megtartani a nedvességet. Keringést serkentő hatása miatt az egész testedben jóval intenzívebben áramlik a vér, így a bőröd megkapja azt a nedvességet, amire szüksége van.

Lassítja az öregedést

Az aktív szexuális élet akár több évvel is képes megfiatalítani, már ami a megjelenést illeti. A szex ugyanis növeli a kollagéntermelést, amely késlelteti az öregedési foltok megjelenését és a bőr megereszkedését.

Megelőzi a bőr kiszáradását

A kor előrehaladtával és a klimax elérésével kevesebb hormon termelődik a nők szervezetében. Ekkor leromlik a bőr minősége, előfordul, hogy nagyon szárazzá válik. A szex viszont kortól függetlenül megelőzheti a bőr kiszáradását – a vér- és oxigénáramlás serkentésének köszönhetően.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek