Az otthonlét igénytelenné tesz?

A hosszú home office a kutatások szerint bizony befolyásolja az emberek test- és fogápolási szokásait is. Te, hogy állsz ezzel?

Nemzetközi kutatások szerint a home office, a karantén és a bezártság alatt nemcsak plusz kilókkal gyarapodtunk, de kevésbé követtük megszokott test- és fogápolási szokásainkat. Tényleg kevesebb alkalommal fürödtünk, sminkeltünk, mostunk hajat és fogat? Pedig nem csak a kéz higiéniájára kellene járvány idején jobban odafigyelni, de a száj és a fogak megfelelő ápolására is! Most Magyarországon is kutatás indult, amiből kiderül, hogy változtak meg mindennapi fogmosási és testápolási rutinjaink.

foto1 curaprox

SEGÍTSD A KUTATÁST ÉS TÖLTSD KI EZT A PÁR PERCES ONLINE KÉRDŐÍVET!

Az elmúlt másfél évben nem igen hallottunk mást, mint azt, hogy mindannyian ügyeljünk a higiéniára. Ez azonban többnyire gyakoribb kézmosásból, a maszkhasználatból és a fertőtlenítésből állt. De vajon mi a helyzet a szájhigiéniával és a fogápolással? Erről jóval kevesebb szó esett, holott a betegek számára a fertőzések elkerülése végett külön fogmosási szabályrendszert is kidolgoztak:

  • a COVID-19 betegeknek folyamatosan fertőtleníteni kell a fogkefék nyelét,
  • el kell zárni a fogmosó eszközöket (beleértve a keféket, fogköztisztítókat, fogkrémet egyaránt) a többi családtagtól
  • ügyelni kell arra, hogy ne sértsék fel az ínyüket vagy a száj nyálkahártyáját fogmosáskor, nehogy elfertőződjön a pici seb.
  • A gyógyulást követően a fogkefét és az elektromos készülékek fejeit is azonnal ki kell cserélni újra.

A kemény fogkefék és az erőteljes fogmosás könnyen felsérti az ínyt, így a vírusok a sérült, gyulladt nyálkahártya sejteket jóval könnyebben károsítják, így már csak emiatt is érdemes odafigyelni a megfelelő fogmosásra és szájhigiéniára. Erre pedig ilyenkor egy komoly járvány idején még fokozottabban érdemes ügyelni. A helyes fogmosás egyik alapja a minél sűrűbb csomózású kíméletesen puha fogkefe. Az íny felsértése ugyanis nemcsak kellemetlen, de hosszabb távon ínygyulladáshoz, fogágybetegséghez és a fogak elvesztéséhez vezethet. Ezt érdemes hatékony fogköztisztítóval vagy fogselyemmel kiegészíteni, így a fogak közötti rések is megtisztulhatnak.

foto2 curaprox

Ha szeretnél 15%-os kedvezménnyel gyengéd és különösen sűrűn csomózott Curaprox fogkeféket vásárolni, akkor írd be a DIVANY2105 kuponkódot a https://www.sagerdental.hu/fogkefek oldalon.

Természetesen a fog- és testápolás a home office idején nem volt annyira fontos, hiszen senkivel sem találkoztunk. A rossz lehelet egy online meetingen nem annyira zavaró, és mivel nem léptünk ki az utcára, így a fogainkat sem tisztogattuk állandóan. Bár a szakemberek szerint nem is a fogmosás mennyisége számít, hanem az, hogy a fogak ténylegesen meg legyenek tisztítva beleértve a fogközöket is, amelyek a szuvasodás melegágyának számítanak. Mindezek mellett bizonyára nem tett jót a fogaknak az sem, hogy sokan az ajánlott éves fogorvosi kontrollt is kihagyták a pandémia idején. De vajon így volt ez Magyarországon is? Te is elkényelmesedtél? Légy őszinte és töltsd ki az erről szóló online kutatást.

TÖLTSD KI A KUTATÁST ÉS NYERJ CURAPROX TRAVEL SZETTET!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek