Fogkefék titkos élete: 1 milliós küldetés

Gondolkodtatok már azon, hogy mit csinálnak fogkeféink, amikor nem használjuk őket? Fogkeféink titkos életére a dm is kíváncsi, izgalmas edukációs feladattal készültek idén a diákoknak, a tét egy 1 millió forintos osztályfelújítás.

Melyiket válasszam?

Idén a fogak ápolásának egyik kulcsfontosságú szereplője lett a dm edukációs fogápolási programjának „kampányarca”. A fogkefék nagyon sokszínű lények: vannak kemény sörtéjű fogkefék, puhák, sűrű szövésűek, szégyenlősen kicsik és eltúlzottan nagyok, hajlékony vagy éppen egyenes nyéllel megáldottak. választék óriási, de ha az alapvetéseket szem előtt tartjuk, megtalálhatjuk a tökéletesen hozzánk illő fogkefét. Azért ne legyünk túl hűségesek, ez az a terület, ahol érdemes 3-4 havonta újra váltani. Általános tanács a választáshoz, hogy a fogkefék sörtéje ne legyen túl kemény, inkább a közepes, puha sörtét ajánlják a szakemberek, a sörték száma is fontos, minél sűrűbb, annál inkább törölnek fogmosás közben. A kisebb fej segít, hogy a nehezen elérhető részekhez is beférkőzzön a fogkefe, és az is fontos, hogy biztosan lehessen fogni a nyelet. A gyerkőcöknek engedjük, hogy a kedvenc színt vagy mesehősös változatot válasszák, a lényeg, hogy szívesen használják. Ha egy kis közös mókát is csempészünk a fogmosás rituáléjába, akkor gyorsabban telik a fogmosással töltött idő.

Mit csinálnak a fogkefék, amikor magukra hagyjuk őket?

A dm idén arra buzdítja a kisiskolásokat, hogy fedezzék fel fogkeféik új oldalát, s játsszanak velük kedvükre. A Fogkefék titkos élete elnevezésű pályázat során elszabadulhat a gyermekek fantáziája, egy fotón kell bemutatni, hogy milyen életet képzelnek el a fogkeféknek. A pályázatra február 11-től március 10-ig lehet jelentkezni a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon. Sajnos hazánkban a gyerekek magas százalékának rosszak a fogai, a dm Mosolygó fogacskák programja éppen ezért karolta fel a témát.

A pályázaton mindenki nyer, fogápolási kezdőcsomagot kap az első 10 ezer pályázó diák. A dm vonzó fődíjat is kínál: a zsűri által kiválasztott legkreatívabb pályázat jutalmaként felújítja a pályázó csapat osztálytermét 1 millió forint értékben.

A pályázat részletei a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon érhetők el.

Az edukációs programban partnereink: Unilever Magyarország Kft., REGIO JÁTÉK, Minipolisz, Technológiai Oktatásért Alapítvány.

Oszd meg másokkal is!
Mustra