Nemcsak glutén- és tejmentes, de alakbarát is.
Hozzávalók 12 szelethez
- 150 gramm zsírtalanított mandulaliszt
- 50 gramm durvára tört mandula
- 200 gramm sárgarépa (tisztítva mérve)
- 250 gramm eritrit
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 evőkanál citromlé vagy narancslé
- csipet só
- vaníliaaroma (ízlés szerint)
- fahéj, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük össze a száraz hozzávalókkal, az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, a citromhéjjal, a citromlével, az ízesítőanyagokkal és vaníliaaromával. A habbá vert tojásfehérjét 2-3 részletben adjuk a tésztához, óvatosan elegyítsük a masszát.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, esetleg szilikonos (18 centis) tortaformába öntjük a tésztát, s előmelegített, 170 °C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát mindig végezzünk!
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés