Mentes húsvét: répatorta glutén- és tejmentesen

GettyImages-178717290

Egyik kedvenc húsvéti receptünk Nemes Dóra, azaz Mentes Anyu répatortája. Idézzük is fel, hogyan készül!

Nemcsak glutén- és tejmentes, de alakbarát is.

Hozzávalók 12 szelethez

  • 150 gramm zsírtalanított mandulaliszt
  • 50 gramm durvára tört mandula
  • 200 gramm sárgarépa (tisztítva mérve)
  • 250 gramm eritrit
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé vagy narancslé
  • csipet só
  • vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • fahéj, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük össze a száraz hozzávalókkal, az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, a citromhéjjal, a citromlével, az ízesítőanyagokkal és vaníliaaromával. A habbá vert tojásfehérjét 2-3 részletben adjuk a tésztához, óvatosan elegyítsük a masszát.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, esetleg szilikonos (18 centis) tortaformába öntjük a tésztát, s előmelegített, 170 °C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát mindig végezzünk!

Előkészítési idő: 10 perc 

Elkészítési idő: 45 perc

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra