Egy Vízöntővel nem könnyű együtt élni

Sajátos világképpel rendelkeznek, és mindennél jobban vágynak az elismerésre. Szeszélyesek, különcök és sokszor tűnnek érzéketlennek. Hogy miért érdemes mégis a jegy szülötteivel járni? Mert rendkívül okosak, szórakoztatóak és vidámak, na és minden technikai berendezéshez értenek.

Ha nem ő irányít, befeszül

Egy Vízöntő általában mindig tudja, hogy mit NEM akar, de azt, hogy valójában mit szeretne, már kevésbé. Az ellenállás okát akkor értjük meg, ha mélyebben megismerjük lelki beállítottságát, amely igen kettős.

Vannak jegyek, amelyek könnyebben, mások kifejezetten nehezen viselik a változásokat. A Vízöntők  - és általánosságban a többi fix jegy szülöttei, vagyis a Bikák, az Oroszlánok, és a Skorpiók - reagálnak a legnehezebben a változásokra. Ha egy Vízöntő úgy érzi, hogy nincs befolyása egy helyzetre, és ki kell adja a kezéből az irányítást, meglehetős makacsság és rugalmatlanság lesz rajta úrrá. Mindezt magukban kevéssé ismerik fel, sokkal jobban el vannak foglalva azzal, hogy megtartsák hatalmukat a dolgok irányításában.

Ellentmondásos különc

A Vízöntőt tartják a legintellektuálisabb jegynek. Kétségtelen, hogy egy Vízöntő az intellektust előrébb helyezi, mint az érzelmi megnyilvánulásokat. Mivel az érzelmeket nem képes ésszel felfogni, racionális énje nem tud mit kezdeni velük, így elveszve érzi magát. Érzéketlennek, jéghidegnek tűnhet, pedig valójában nem az, csak nagyobb az igénye a szabadságra, mint más jegy szülötteinek és megfullad a túl szoros, bensőséges kötelékektől.

Fotó: Luciano Consolini
Fotó: Luciano Consolini

Nem is gondolnánk, mennyire ellentmondásos személyiség. Ugyanúgy vágyik a biztonságra is, mint a szabadságra. Ettől az ellentmondástól maga is szenved. Ennek oka, hogy a jegynek két uralkodó bolygója is van. Elsődlegesen a Szaturnusz uralja, amihez a biztonság, a komolyság és ellenállás társítható. Másodlagosan pedig az Uránusz az uralkodó bolygója, ami a lázadás, a különcség, a bohóság, és szabadság képviselője.

Elkezdődött a Vízöntők hónapja

A 2011. január 20-i szeszélyes Rák teliholdat követően a Nap belépett a Vízöntő jegyébe, erősítve önbizalmukat. A Mars is itt tartózkodik egészen február 23-ig, így energetizálja és lendülettel tölti fel elsősorban a jegy szülötteit, de kedvezően hat az Ikrekre és Mérlegekre is, akik előnyös lehetőségekre és sikerekre számíthatnak. A velük szemben lévő Oroszlánok ugyan feszültebbek és türelmetlenebbek lehetnek, de ha ki tudják várni a megfelelő pillanatot, jó helyzetfelismeréssel komoly előrelépésekre számíthatnak.

Elismerésre vágyik, bármi áron

Egy Vízöntő szeszélyes, és talán egy jegy szülöttjére sem jellemzőbb, mint rá, hogy óriási az igénye, hogy elismerjék egyéniségét, tudását. Számára az elismerés presztízs jelleggel bír. Nem úgy szeret a középpontban lenni, mint a vele szembenálló Oroszlán, aki természetességgel eléri, hogy körülvegyék, és észrevétlenül a középpontba kerül, a Vízöntőnek egyfajta elvárása van a külvilág felé, hogy intellektusa és eszmeisége miatt elismerjék.  Éppen ezért tesz meghökkentő és váratlan kijelentéseket, dolgokat, előszeretettel alakít ki sajátos nézeteket, és hangoztatja filozofikus meglátásait önmagáról, másokról, az életről és a világról. Leginkább önmagából indul ki, és ehhez méri a többieket, a környezetét. Ez a fajta szubjektivitás megnehezíti alkalmazkodó képességét, és gyakran merevvé teszi. Alapvető hozzáállása a dolgokhoz, hogy vele olyan nem történhet meg, amit nem akar. Ha mégis, úgy érzi összeomlik az élete, amiről nem tehet. Rettenetesen fél a kiszolgáltatott helyzetektől, az érzelmek, a szenvedélyek is ilyen ingoványos területei életének. Ezeket a helyzeteket humorral próbálják áthidalni.

Mindenben menekül a sablonosságtól

Egy Vízöntő emberrel az együttélés nem sablonos és semmiképpen sem egyhangú. A kötöttségek elől menekül. Különleges emberek, tele vannak humorral és irtóznak a szürke hétköznapiság minden formájától. Nyitottak, vidámak, jó velük beszélgetni és nagyon jó barátok. Szexuálisan nem a testi vágy vagy a szenvedély fűti őket, hanem inkább a kíváncsiság, hogy érdekes emberekkel találkozzanak. Az intellektusuk fényezése természetesen mindig fontos nekik, és ha hízelegni szeretnénk nekik, feltétlen ismerjük el tudásukat, szeszélyeiket, egyediségüket  - titokban nagyon büszkék mindegyikre.

Híres Vízöntők

A jegyben született sztárok, akik intellektusuk csillogtatásával,vagy lázadó személyiségükkel, humorukkal szereztek hírnevet, felvállalva ezzel egyediségüket:
Robbie Williams 1974. február 13.
Paris Hilton 1981. február 17.
Oprah Winfrey 1954. január 29.
Jennifer Aniston 1969. február 11.
Justin Randall Timberlake 1981. január 31.
Leslie Nielsen 1926. február 11.

Pocsék alkalmazott, de nagy tettekre képes

Az élet gyakran olyan nagy próbatételek elé állítja, amelyek után értetlenül áll: „velem ilyen hogy történhetett meg?”. Minél egyedibbnek és különállóbbnak érzik magukat, annál mélyebben berántja őket a Sors egy olyan helyzetbe, amitől a legjobban félnek: mégpedig az érzelmek és a kötelezettségek területén. Az önismeret útján rákényszerülnek felismerni saját hibájukat, gyengeségüket, amiket megpróbálnak elrejteni maguk és a külvilág elől, kidomborítva pozitív oldalukat. Az egót tördelő megpróbáltatások azok, amiken túljutva átértékelik szerepüket. Humánus és karitatív beállítódásuk csak ez után tud őszintén megnyilvánulni, és képesek egy jobb világ szolgálatába állítani.

Alkalmazotti szerepkörben hamar kerülnek konfliktusba főnökeikkel a szabályok miatt. A vállalkozási forma inkább nekik ajánlott, szeretik a maguk útját járni. Általában jó érzékük van technikai kütyükhöz, és ha valami meghibásodik, elromlik, a megjavítás lehetőségét elsősorban elméleti alapokra helyezik. Egy kevésbé érett vagy tudatos Vízöntő elérhetetlen elvárásokat generál, elkülönülve, távol mindenkitől, fontoskodva szemléli a világot.  Érettebb, tudatosabb Vízöntők (vagy akiknek a Holdjuk, aszcendensük itt áll) karizmatikus személyiségükkel olyan tevékenységet végeznek, amely az egész társadalom javát szolgálja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek