Felvágott helyett: bruschetta paradicsom-paplannal

Gyors, egyszerű és nagyon olasz. Ropogós kenyérszeletek fokhagymával bedörzsölve, olívaolajjal nyakon öntve, és paradicsommal betakarva.

  • Meleg leves helyett hideg előételként, vagy akár egy könnyű uzsonnaként egyaránt megállja helyét. Az olaszok az eredeti recept szerint, a pirított kenyérszeleteket fokhagymával dörzsölték be, majd extra szűz olívaolajjal locsolták meg, és akár magában is ették. Ma már sokféle feltéttel fogyaszthatjuk, a legegyszerűbb közülük a paradicsomos bruschetta.
  • Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű paradicsom (összesen kb. 400-450 g)
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • 6 kis szelet, ropogós héjú kenyér

A megmosott, kicsumázott paradicsomokat vágd egyforma apró darabokra. Tedd tálba, keverd hozzá a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket, majd ízesítsd sóval, borssal. (A Dívány oreganót is bátran ajánl hozzá.)
A megpirított kenyérszeletek mindkét oldalát dörzsöld be fokhagymával, locsold meg finom olívaolajjal, és halmozd el tetejét bőségesen paradicsommal. Buon appetito!

További receptek:

Oszd meg másokkal is!
Mustra