Szivárvány színű répa és szuperbrokkoli vacsorára

Új őrület tűnt fel a szupermarketek polcain, a közelmúltban debütált két extrém termék a zöldséges standon, egy édesebb és egészségesebb brokkolifajta, illetve a lila répa - tudtuk meg a Daily Mail cikkéből.

Az új fajta, az úgynevezett Beneforté brokkoli ráadásul háromszor annyi gluko-rafanint tartalmaz, mint a normál verzió - segít megelőzni a prosztatarákot és más rákos megbetegedéseket, illetve jót tesz a szívnek is.

Ami miatt igazán vonzó lehet, hogy enyhén édesebb, lágyabb íze miatt könnyebb megszerettetni a gyerekekkel. Kikísérletezték ugyanis, hogy hogyan lehet keresztezéssel kiszűrni a keserű dimenziót a brokkoli ízéből. Ami nagy kár, hogy nálunk egyelőre nem kapható - a Mark & Spencer élelmiszer részlegén lehet csak belebotlani majd.

Szintén a kicsiket - és természetesen a hobbi food stylistokat - célozza a szivárvány minden színében pompázó répa - amelyről kiderült, csak a konvcenióknak köszönhető, hogy sárga színben terjedt el. A természetben számtalan verzió megtalálható - ehhez nyúltak most vissza okos zöldégtermesztők.

A lila, fehér, citromsárga és borostyánszínű répák szétfeszítik a sárgarépáról alkotott képünket. A Norfolkban termesztett színes répát csokorban árulják majd a brit Tescóban, mindössze egy fontért - vélhetően azonnal elkapkodják majd a kísérletező kedvű háziasszonyok.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.