A Demeter pincészet tarolt Bordeaux-ban

Nyolc aranyérem Magyarországnak a bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen Bordeuxban. Idén 35. alkalommal rendezték meg a borok olimpiáját, amin kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet Hanga nevű borával.

A magyar borászok az idei évben is szépen helytálltak a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, összesen 8 arany-, 12 ezüst- és 17 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 37 éremből 14 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 3 érem a Demeter Pincészethez vándorolt. Ezzel a borral duplázott Demeter Csaba, 2010 év Fiatal Borásza, mivel a tavalyi évben a Hanga 2009-et is díjazták aranyéremmel Bordeuax-ban.

A Demeter Pincészet az Egri-borvidék egyik legszebb pincéje, Egerben, a Kőlyukon helyezkedik el, a több mint 300 méter hosszú pincével rendelkező borászat már elnyerte 2001-ben az Eger legszebb pincészete díjat. Demeter Csaba, aki a borászkodást francia mesterektől is tanulta, családjával több mint kétszáz éve foglalkozik szőlővel és borkészítéssel. Húsz hektáros területükön Kékfrankos, Oportó, Cabernet Franc, Merlot, Szürkebarát és Olaszrizling terem.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek