A Demeter pincészet tarolt Bordeaux-ban

Nyolc aranyérem Magyarországnak a bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen Bordeuxban. Idén 35. alkalommal rendezték meg a borok olimpiáját, amin kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet Hanga nevű borával.

A magyar borászok az idei évben is szépen helytálltak a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, összesen 8 arany-, 12 ezüst- és 17 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 37 éremből 14 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 3 érem a Demeter Pincészethez vándorolt. Ezzel a borral duplázott Demeter Csaba, 2010 év Fiatal Borásza, mivel a tavalyi évben a Hanga 2009-et is díjazták aranyéremmel Bordeuax-ban.

A Demeter Pincészet az Egri-borvidék egyik legszebb pincéje, Egerben, a Kőlyukon helyezkedik el, a több mint 300 méter hosszú pincével rendelkező borászat már elnyerte 2001-ben az Eger legszebb pincészete díjat. Demeter Csaba, aki a borászkodást francia mesterektől is tanulta, családjával több mint kétszáz éve foglalkozik szőlővel és borkészítéssel. Húsz hektáros területükön Kékfrankos, Oportó, Cabernet Franc, Merlot, Szürkebarát és Olaszrizling terem.

Blogmustra