Kajacsata: Bourdain megint nekiment az étterem-Oscarnak

Majomparádénak nevezte blogján a James Beard Alapítvány éves díjkiosztóját Anthony Bourdain sztár- és botrányszakács.

Kíméletlenül nekiment a James Beard alapítvány éves éttermi díjkiosztójának Anthony Bourdain. A neves séf-író-botrányhős blogján a "Múmia sírja és Ozark Noir" címmel írt bejegyzést, melyből az első rész vonatkozik az 1990-ben alapított James Beard Alapítvány gálájára (amit sokszor az amerikai "éttermi oscar"-ként is emlegetnek).

Kajacsata: Bourdain megint nekiment az étterem-oscarnak

Bourdain szerint a rendszerint május első hétvégéjén megtartott ceremónia nem több, mint egyszerű majomparádé, ahol egymással smúzolnak a szakácsok, és mindenféle díjakat osztogatnak saját maguknak. Bourdain nem először ekézi a szerinte elitista és kártékony, ám most ugyanazzal a svunggal rúgott egyet az egész gasztronómiai szaksajtóba is (korruptak, fogalmatlanok, gyengék), amitől persze felbolydult a méhkas, és hamarosan mindenki igyekezett elhatárolódni, nyilatkozatot kiadni, a CNN pl. ebben a hosszú írásban tiltakozott Bourdain igazságtalan és méltatlan kirohanása ellen, mondván, nem szép dolog egy kalap alá venni mindenkit, aki az alapítványnál dolgozik.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.