Dupla összegben jár mostantól ez a támogatás: visszamenőleg érvényes

GettyImages-1992215063 (1)
Olvasási idő kb. 1 perc

A nevelőszülőknek járó támogatás összege január 1-től visszamenőlegesen megduplázódik.

A kormány jelentős átcsoportosításokat hajtott végre a költségvetésben. A Magyar Közlönyben megjelent változások egyik fő kedvezményezetti csoportja a nevelőszülőké. 

Megduplázták a támogatás összegét

Az eredetileg tavaly nyáron elfogadott költségvetési törvény havi 53 437 forintos összeget állapított meg az átlagos szükségletű gyermekek nevelőszülőknél történő elhelyezésére és utógondozói ellátására. Az infláció azonban olyan gyorsan nőtt, hogy valószínűleg ennek hatására két ütemben is emeltek a támogatáson.

Visszamenőleg emelkedik a támogatás összege
Visszamenőleg emelkedik a támogatás összegeRobert Alexander / Getty Images Hungary

Az év végén az eredeti összeget rendelettel először 128 250 forintra, most pedig január 1-jétől visszamenőlegesen 256 500 forintra emelték.

A 3 év alatti, illetve a tartósan beteg és fogyatékos gyermekek esetében 149 625 forint helyett 299 250 forint, súlyos zavarokkal küzdő vagy kábítószeres gyermekeknél pedig 160 314 forint helyett 320 628 forintot kapnak a nevelőszülők.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek